Drukte en vernielingen in Rijswijk na oproep TikTok'er | Regio15.nl

Drukte en vernielingen in Rijswijk na oproep TikTok'er

Rijswijk - Afgelopen zaterdag moest de ME er aan te pas komen, bij een weggeefactie van YouTube'er 'Divaio' in Rotterdam.


Op kleinere schaal  was het vanavond bal in Rijswijk, waar TikTok'er 'Chempie17', goed voor tienduizenden volgers, aanwezig zou zijn op het Johan Cruijff Court in de Klaroenstraat om kennis te maken met zijn fans.

Dit liep enigszins uit de hand, want honderden van zijn jeugdige fans kwamen opdraven om maar niets van hun idool te hoeven missen.  En zij gedroegen zich nogal luidruchtig.

De politie was er al snel bij om een einde te maken aan het 'evenement'. Daar hadden de aanwezige fans in eerste instantie helemaal geen zin in. In overleg met de politie heeft Chempie17 toen besloten een einde te maken aan het festijn.

In zijn laatste TikTok-filmpje, opgenomen vanavond, geeft hij zelf al aan dat het 'een beetje uit de hand is gelopen' en roept hij zijn fans op om vooral rustig te blijven.

Een aantal volgers had hier kennelijk geen boodschap aan, want in de omgeving van de Klaroenstraat werden enkele abri's vernield. Er is nog niets bekend over aanhoudingen.

Beeld: Ivar Gieles

VPPKut.JPG

qbwTMo.JPG

HpngKB.JPG

XiBHrQ.JPG

b0oQWj.JPG

nXerqs.JPG

1zbgYK.JPG

nH4g1n.JPG

VdYtn3.JPG

DMyxgS.JPG