Gewonde bij schietpartij Calandkade | Regio15.nl

Gewonde bij schietpartij Calandkade

CalandKOPt-schietpartij IMG 0104Den Haag - Bij een schietpartij aan de Calandkade, in het bedrijvengebied Laakhaven, is vanavond een man zwaargewond geraakt.



De schietpartij vond even na 18.00 uur plaats, ongeveer ter hoogte van een coffeeshop aan de Calandkade. De toedracht van de schietpartij is nog onbekend. De twee daders zijn na de schietpartij in onbekende richting gevlucht. Het gewonde slachtoffer, een 32-jarige Hagenaar, is naar de nabijgelegen brandweer- en ambulancepost gelopen en heeft daar om hulp gevraagd. Vervolgens is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft enkele getuigen, die bij het slachtoffer waren, aangehouden ter ondervraging. Toen bleek dat zij niets met de schietpartij te maken hadden, zijn zij weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft na de schietpartij nabij de coffeeshop gelijk een 'plaats delict' afgezet en heeft in de buurt gezocht naar de daders. Deze zijn niet aangetroffen. Een aantal aanwezigen in de coffeeshop is ondervraagd. Zij zeggen echter niets te hebben gemerkt van een schietpartij. Voor zover bekend heeft de coffeeshop niets met de schietpartij te maken.

Het signalement van de daders luidt: 1 man met een rood trainingspak met witte strepen en 1 man met blauwe jeans en een zwarte jas.

Bent u getuige geweest van de schietpartij of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Laak, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer en Ruben van Essen

w-schietpartij IMG 0107

w-schietpartij IMG 0104

w-schietpartij IMG 0111

w-CalandMarco