Dodelijke steekpartij Soestdijksekade (update) | Regio15.nl

Dodelijke steekpartij Soestdijksekade (update)

img_2275_-_thumbDen Haag - In een woning op de Soestdijksekade heeft aan het einde van de middag een steekpartij plaatsgevonden.

In de woning was onenigheid ontstaan, waarna een 23-jarige Hagenaar op zijn 20-jarige plaatsgenoot instak. Hierbij raakte de 20-jarige ernstig gewond.

Na aankomst van de eerste hulpverleners is men gelijk gestart met reanimatie van het slachtoffer. Gelijk werden twee ambulances, de motorambulance en het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Het Mobiel Medisch Team is vanuit Rotterdam ter plaatse gekomen per auto; de helikopter kon vanwege de duisternis en het slechte zicht niet meer opstijgen.

Nadat het slachtoffer door de ambulancedienst gestabiliseerd was, is deze met spoed (A1) vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Later op de avond is deze daar aan zijn verwondingen overleden.

Aangezien de 23-jarige verdachte van de steekpartij ook gewond is geraakt, werd daar eveneens een ambulance voor ter plaatse gevraagd. Deze derde ambulance heeft de verdachte naar het ziekenhuis gebracht, alwaar zijn verwondingen zijn behandeld. Hij is aldaar door de politie aangehouden.

De technische recherche heeft ter plaatse een tent neergezet om sporen veilig te stellen. In het kader van een uitgebreid sporenonderzoek heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart.

Tijdens het incident is een deel van de Soestdijksekade, tussen de Escamplaan en Zuiderparklaan, afgesloten geweest.

Update 17-12: Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het overlijden van de 20-jarige Hagenaar is nadrukkelijk op zoek naar getuigen.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) waren gedurende de dag bezig met het onderzoeken van de woning aan de Soestdijksekade. Ook werd het buurtonderzoek, dat donderdagavond moest worden afgebroken, voortgezet. De aangehouden 23-jarige verdachte ligt nog in het ziekenhuis. Het rechercheteam zet komend weekend het onderzoek voort. Na overleg met het Openbaar Ministerie wordt beslist of de verdachte maandag 20 december wordt voorgeleid.

Bent u getuige geweest van het steekincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij oplossen van dit misdrijf? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Marco Vos

{flv}20101216b{/flv}

Foto's: Marco Vos en Mike Boer

img_2254

img_2256

img_2265

img_2275

img_2292

img_2296

img_6150

img_6153

img_6160

img_6172

img_6173

img_6188