Grote kraan heeft geen moeite met tillen Randstadrail | Regio15.nl

Grote kraan heeft geen moeite met tillen Randstadrail

20111201-randstadrailt-SanBar_GroteKraan_IMG_3950Den Haag - In de afgelopen week heeft de bemanning van de nieuwe 'grote kraan' de laatste testen afgerond en heeft men in de praktijk een RandstadRail-voertuig opgetild.



De nieuwe grote kraan, welke op 27 juni 2011 officieel in gebruik werd genomen, is tot op heden slechts gebruikt om de bedieners op te leiden en ermee gewend te raken. Op 1 december hebben de instructeurs van Brandweer Haaglanden voor het eerst een RandstadRail-voertuig opgetild.

Zo werd stap voor stap besproken en gedocumenteerd hoe het voertuig getild moet worden. Dit wordt vervolgens gebruikt om nieuwe bedieners hiervoor op te leiden.

De praktijktest verliep zonder problemen. Het RandstadRail-voertuig werd halverwege en op de kop getild. In beide gevallen bleek de grote kraan er minder moeite mee te hebben dan in theorie was bedacht. Dit houdt in dat de grote kraan (indien nodig) zelfs op een grotere afstand van het Randstadrail-voertuig kan staan, zonder dat de grote kraan problemen heeft om het voertuig op te tillen.

Vanaf 16 december 2011 is de nieuwe grote kraan klaar voor zijn eerste uitruk. Alle bedieners worden deze week gecertificeerd om de grote kraan te mogen bedienen. De oude grote kraan is verkocht en zal 16 december vertrekken richting het buitenland.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3918

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3931

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3943

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3947

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3950

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3957

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3968

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3983

w-SanBar_GroteKraan_IMG_1490

w-SanBar_GroteKraan_IMG_3986