Handrem vergeten: auto rolt de haven in | Regio15.nl

Handrem vergeten: auto rolt de haven in

drlelykadeth-IMG_5306Den Haag - Een bijna klassiek incident in de Scheveningse haven was de aanleiding voor de eerste officiële uitruk van de nieuwe grote kraan van brandweer Haaglanden.



Nadat de oude grote kraan afgelopen donderdag afscheid had genomen na vermoedelijk een gevalletje 'handrem' vergeten, was een soortgelijk incident vandaag weer aan de orde.

Een vrouw had haar auto even geparkeerd aan de Dr. Lelykade en vergat daarbij kennelijk haar handrem aan te trekken. De kade loopt daar schuin af en 1+1=2, dus u kunt het vervolg wel raden: de auto rolde de haven in.

De tankautospuit van kazerne Den Haag-Scheveningen, de duikers van kazerne Den Haag-Centrum en dus de grote kraan van kazerne Den Haag-Leidschenveen werden in stelling gebracht om dit klusje te klaren. Terwijl zij stonden te wachten op de aankomst van het grotere materieel kwam de eigenaresse aangelopen, die aangaf haar auto te zoeken en die toch zeker wist dat ze hem hier op dit stukje had neergezet. 'Of de brandweermannen misschien een blauwe Seat Ibiza hadden gezien?' Ja; de brandweermannen hadden wel een idee waar die auto nu was.

Nadat de duikers het voertuig hadden gelokaliseerd en de kettingen aan het voertuig hadden bevestigd, is deze door de grote kraan weer aan land gebracht.

Gezien de schade door het zoute water, zal het voertuig vrijwel zeker total-loss worden verklaard.

Video: René Hendriks

Foto's: Machiel Janssen

WMJ-IMG_5268

wmj-IMG_5290

WMJ-IMG_5300

WMJ-IMG_5303

WMJ-IMG_5306

WMJ-IMG_5318