Auto te water langs de Oostvlietweg | Regio15.nl

Auto te water langs de Oostvlietweg

kop-oostvlietwegt-IMG 9517Leidschendam - Omstreeks half acht belandde de bestuurder van een personenauto met zijn auto in de Vliet langs de Oostvlietweg.


Bij een uitwijkmanoeuvre belandde de personenauto in het water, waarna deze op ongeveer 10 meter uit de kant op zijn dak op de bodem lag. De bestuurder kon ongedeerd uit het voertuig komen, waarna een bergingbedrijf werd ingeschakeld om de auto uit het water te vissen. Het bergingbedrijf kwam ter plaatse, maar was volgens betrokkenen vergeten om een duiker mee te nemen. Hierna werd de hulp ingeschakeld van de brandweerduikers, die omstreeks negen uur hiervoor gealarmeerd werden.

De auto lag op een diepte van ongeveer 4,5 meter op zijn dak, waardoor het even duurde om de auto aan de kraan van de berger te bevestigen. Omstreeks kwart over tien werd de auto door de berger uit het water gehesen. Hierna is de berger ongeveer 45 minuten bezig geweest om de auto op het bergingsvoertuig te krijgen. Doordat de auto met één wiel aan de kraan hing, bleek dit een lastige klus te zijn. Nadat een achterraam van het voertuig sneuvelde, werden de aanwezige fotografen door de berger verzocht om te stoppen met fotograferen en filmen. Hierna werd de auto op zijn dak op straat neergelegd. De auto kan als verloren worden beschouwd.

De Oostvlietweg is door de berging enkele uren in beide richtingen afgesloten geweest. Fietsers moesten omrijden via het Duinwaterpad en automobilisten moesten omrijden via de Stompwijkseweg.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper

w-IMG 9523

w-IMG 9517

w-IMG 9544

w-IMG 9550

w-Oostvlietweg SBF 1722

w-IMG 9559

w-Oostvlietweg SBF 1728

w-Oostvlietweg SBF 1739

w-Oostvlietweg SBF 1747

w-Oostvlietweg SBF 1768

w-Oostvlietweg SBF 1775

w-IMG 9581

w-Oostvlietweg SBF 1782