Twee personen gereanimeerd na redding uit zee | Regio15.nl

Twee personen gereanimeerd na redding uit zee

Den Haag - Hulpverleners zijn vanavond massaal ingezet bij een zoekactie naar vermiste zwemmers vanaf het strand bij Kijkduin.


Rond zes uur werd op het strand bij Kijkduin (Strandslag 4) twee stapeltjes kleding met daarbij een hondje aangetroffen.

Hierop werd alarm geslagen en is een zoekactie op zee gestart naar beide personen.

KNRM eenheden van Scheveningen en Ter Heijde, brandweer en politie, alsmede de reddingsbrigade van Monster en de SAR helikopter van de kustwacht waren bij de zoekactie betrokken.

Na ongeveer een uur werden de twee door opvarenden van reddingboten van de KNRM aangetroffen en uit zee gehaald. Beiden worden gereanimeerd. Het is niet duidelijk hoelang zij al in het water lagen, en of zij bijvoorbeeld nog met daglicht te water zijn gegaan.

Behalve politie en meerdere ambulances zijn ook de SAR- en MMT-helikopter op het strand geland. Een tweede MMT is met de auto vanuit Rotterdam gekomen.

Beide slachtoffers, een man en en vrouw, zijn per ambulance en met spoed in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Zij werden nog steeds gereanimeerd.

De dierenambulance heeft zich over het hondje ontfermd.

Update 31-1: De twee drenkelingen zijn volgens de politie een moeder en haar zoon. De vrouw is gisteren helaas alsnog overleden. Volgens tips waren de twee woonachtig in Friesland.

Beeld: Rene Hendriks

vi3vyK.JPG

R1fc20.JPG

kz42I5.JPG

dkk9F1.JPG

WlUn61.JPG

1YNBWu.JPG

OKaYfg.JPG