Dronken bestuurder uit huis gehaald | Regio15.nl

Dronken bestuurder uit huis gehaald

Zoetermeer - Een 27-jarige inwoner uit Benthuizen werd donderdag 1 december om 23.50 uur aangehouden voor het verlaten van een plaats van een ongeval en het rijden onder invloed op de Stephensonstraat.

De man reed op de Stephensonstraat tegen een lantaarnpaal en verliet hierna de auto en liep weg. Een onbekende man verzorgde hem vervolgens een lift naar zijn woning. Agenten die ter plaatse kwamen troffen de auto onbeheerd aan en nadat de eigenaar achterhaald was, gingen de agenten naar zijn woning. In de voordeur zagen zij een bossleutels hangen en in de woning troffen zij de 27-jarige aan die bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. De man moest een blaastest afleggen waarvan de uitkomst 670 ugl was. De Benthuizenaar werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Hij kreeg een proces-verbaal voor verlaten van een plaats na een ongeval en het rijden onder invloed.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.