Politie onderzoekt reeks inbraken | Regio15.nl

Politie onderzoekt reeks inbraken

De politie onderzoekt een reeks inbraken in het verzorgingsgebied van Bureau Beresteinlaan. Daar werd het afgelopen weekeinde  maar liefst 13 keer ingebroken. In alle gevallen werd de cilinder uit het slot geboord. In verband met het onderzoek zoekt de politie getuigen.


Bji een woning aan de Kloverniersdreef konden agenten één verdachte aanhouden. De 17-jarige Hagenaar is vermoedelijk ook bij de andere inbraken betrokken aan het Carry van Bruggenhof,  de Werkzijde, de Ter Nieuwburgstraat, de Lievensbergstraat en de Middenweg betrokken. Buurtonderzoek heeft uitgewezen dat er nog zeker drie andere personen bij de reeks inbraken betrokken zijn.

De politie probeert hun identiteit te achterhalen. Daartoe worden onder meer beelden onderzocht, die bij één van de inbraken zijn gemaak. Ook is na elke inbraak een burgernetmelding verstuurd, waarin getuigen werd opgeroepen zich te melden.

Hoewel zich reeds enkele getuigen hebben gemeld, is de politie op zoek naar meer mensen die kunnen helpen bij de opsporing van de daders. Bent u getuige geweest van deze inbraken of heeft u informatie die de politie kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Daarnaast vraagt de politie mensen onmiddellijk 112 te bellen zodra zij verdachte situaties bij woningen waarnemen en vermoeden dat sprake is van een inbraak(poging).

Kijk voor tips om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen op www.politie.nl.