27 processen-verbaal bij landelijke alcoholcontrole in Haaglanden | Regio15.nl

27 processen-verbaal bij landelijke alcoholcontrole in Haaglanden

Haaglanden - Tijdens een landelijke alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december in de regio Haaglanden kregen 27 bestuurders een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Op 26 plekken in de regio werden bestuurders gecontroleerd. Bijna 2.500 bestuurders moesten een blaastest afleggen.


In Pijnacker kregen twee bestuurders een proces-verbaal. Eén bestuurder blies daar 575 ugl. In het verzorgingsgebied van Bureau Zuiderpark blies een bestuurder 1030 ugl. Vier bestuurders kregen hier een proces-verbaal. Eén van de processen-verbaal werd uitgeschreven voor een beginnend bestuurder. In Westland / Midden Delfland werd op 12 verschillende locaties gecontroleerd. In totaal werden 540 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal. De hoogste 'score' was 510 ugl. Twee rijbewijzen werden ingevorderd. In het verzorgingsgebied van Bureau Overbosch kregen vier bestuurders een proces-verbaal. In Rijswijk moesten ruim 350 bestuurders een blaastest afleggen. Drie bestuurders, waaronder twee beginnende bestuurders, kregen een proces-verbaal. Medewerkers van Bureau Verkeer van Politie Haaglanden lieten op vier locaties in de regio ruim 1.400 bestuurders blazen. Er werden 10 processen-verbaal uitgeschreven. Eén bestuurder blies 460 ugl.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus.