Jongens aangehouden voor brandstichting | Regio15.nl

Jongens aangehouden voor brandstichting

De politie hield woensdag 21 december drie Hagenaars aan voor het in brand steken van kliko's op de Kikkerbeetlaan.


De politie kreeg 's ochtends om 04.20 uur de melding dat in de omgeving van de Kikkerbeetlaan kliko's in brand werden gestoken. Agenten die op deze melding reageerden, waren zeer snel ter plaatse en zagen drie mannen wegrennen.

Na een korte achtervolging kon een van de mannen, een 20-jarige Hagenaar, worden aangehouden. Hij ontkende de kliko in brand te hebben gestoken, maar hij was er wel bij geweest. In de loop van de nacht werd de identiteit van de andere twee verdachten bekend.

Een van hen, een 17-jarige Hagenaar, die de brand zou hebben gesticht, werd in zijn woning aan de Madridweg aangehouden. De ander, eveneens 17 jaar, werd in de loop van woensdag aangehouden.

De drie worden ervan verdacht dat ze in de omgeving van de Kikkerbeetlaan meerdere kliko's in brand hebben gestoken. Bij een van die branden, was het vuur overgeslagen en werd een deel van de schutting en de schuur vernield.

Getuigen gezocht
De recherche van Bureau Beresteinlaan is op zoek naar getuigen. Hebt u informatie over deze verdachten of over hun activiteiten? Bel dan met de recherche via 0900-8844. U kunt u informatie ook anoniem doorgeven via 0800-7000.