Grote hennepkwekerij ontmanteld | Regio15.nl

Grote hennepkwekerij ontmanteld

Zoetermeer - Dinsdag 27 december ontmantelde de politie een hennepkwekerij aan de Binnenweg. Er werden in totaal bijna 900 hennepplanten aangetroffen.


Omstreeks 20:10 uur werden agenten gestuurd naar de Binnenweg, waar mogelijk een hennepkwekerij was aangetroffen door de eigenaar en de beheerder van het pand. De eigenaar en beheerder konden het pand niet meer in met de sleutels. De huurder had waarschijnlijk de sloten vervangen. Nadat een slotenmaker de woning voor de eigenaar en beheerder opende, troffen zij binnen alle tekenen van een hennepkwekerij aan. Hierop namen zij contact op met de politie. De hennepkwekerij is ontruimd en de planten zijn vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.