Beschonken bestuurder stapt opnieuw in auto | Regio15.nl

Beschonken bestuurder stapt opnieuw in auto

Den Haag - Politiemensen die maandagmorgen 2 april rond 02.30 uur op de Gevers Deynootweg een beschonken automobilist aanhielden en hem een rijverbod oplegden van vijf uur, zagen de 38-jarige Hagenaar een uur later toch weer in zijn auto rijden.


Surveillerende agenten onderwierpen de automobilist rond 02.30 uur aan een ademtest, waaruit bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau blies de man 530 ugl, ruim het dubbele van de wettelijk toegestane maximale hoeveelheid. De Hagenaar mocht het bureau verlaten met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur op zak.

Een klein uur later zagen surveillerende agenten de man op de Nieuwe Parklaan rijden. Hij verklaarde naar huis te willen en daarom in de auto te zijn gestapt. De man werd voor de tweede keer deze morgen aangehouden en opnieuw overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man alsnog 400 ugl.
 
Met een nieuw rijverbod op zak mocht de man het politiebureau verlaten. Dit keer moest hij zijn autosleutel op het bureau achterlaten. Deze kon hij aan het eind van zijn rijverbod komen ophalen.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).