20 aanhoudingen op station Hollands Spoor | Regio15.nl

20 aanhoudingen op station Hollands Spoor

Den Haag - De spoorwegpolitie heeft einde middag 20 mensen gearresteerd op station Hollands Spoor. Zij waren daar voor een spontane herdenking van de in november neergeschoten 17-jarige jongen.

Een groep van ongeveer 25 personen kwam einde middag naar perron 4 van het station om daar nogmaals de jongen te herdenken. Men had hiervoor toestemming om dat tot 17.00 uur te doen. Daarna moest er een einde komen aan de bijeenkomst. 

20 van hen wensten hier geen gehoor aan te geven. Zij zijn allen aangehouden op basis van de Wet Personenvervoer. Zij worden verdacht van het verstoren van de rust en veiligheid op het station en het niet opvolgen van aanwijzigingen van het NS-personeel ter plaatse. Allen worden overgebracht naar een politiebureau in de stad om daar te worden voorgeleid. Er was assistentie van de Haagse politie. Zij assisteerde de spoorwegpolitie en service- en veiligheidspersoneel van de Nederlandse Spoorwegen. Er zijn geen vernielingen gepleegd, maar wel enkele bekladdingen. Het overbrengen naar het bureau gaat met een arrestantenbus. Er was de hele middag toegangscontrole op het station..