Den Haag - Vierdaagse preventieve actie Zeeheldenkwartier | Regio15.nl

Den Haag - Vierdaagse preventieve actie Zeeheldenkwartier

Den Haag - De politie houdt komende week van donderdag 12 tot en met zondag 15 december een preventieve actie in het Zeeheldenkwartier. De actie is bedoeld om burgers te informeren over hoe ze woninginbraken kunnen voorkomen.


Tijdens deze actie zal nagenoeg het voltallige team van politiebureau Karnebeek , in samenwerking met het Buurtpreventieteam, het Handhavingsteam van de gemeente, collega's van de Bereden Brigade alsmede collega's van het Parate Peloton en bureau Vrijwilligers lopend of fietsend in de wijk zichtbaar zijn. Politieagenten geven onder andere preventietips, gaan in gesprek met de burger en delen flyers en folders uit. Het doel is om burgers bewust te maken van woninginbraken. Vaak kan met een aantal simpele aanpassingen woninginbraken voorkomen worden. De actie is geïnitieerd, omdat woninginbraken een korpsprioriteit is van de politie.

De preventie vierdaagse is een vervolg op een succesvolle actie van afgelopen weekend. Toen waren agenten van politiebureau Karnebeek massaal onopvallend aanwezig. Daardoor konden 9 personen worden aangehouden voor verschillende strafbare feiten.

Preventie woninginbraken

Er zijn verschillende manieren om woninginbraken tegen te gaan. Zorg bijvoorbeeld altijd dat uw deur op slot zit en wanneer mogelijk ook op het nachtslot. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers kunnen ‘flipperen’ of ‘hengelen’. Met deze manier verschaft U de inbreker op vrij simpele manier toegang tot uw huis. Voor meer informatie voor inbraakpreventie zie

http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Woninginbraken

De politie ziet een woninginbraak als een ‘high impact crime’ en zet daarom hoog in op het aanhouden van woninginbrekers. Ziet u iets verdachts rond woningen of vertrouwt u iets niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.