Persberichten 10 december 2009 | Regio15.nl

Persberichten 10 december 2009

Inbraak in benzinestation (oproep getuigen)
Den Haag – Vier tot nu toe onbekenden mannen hebben donderdagochtend 10 december omstreeks 03.15 uur ingebroken bij een benzinestation aan het Oosteinde en diverse goederen meegenomen. De mannen vernielden de ruiten om binnen te komen. Na de inbraak zijn ze weggereden in een donkerkleurige auto.
Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Poging beroving (oproep getuigen)
Den Haag/Loosduinen – Een 57-jarige Haagse vrouw is woensdag 9 december omstreeks 22.20 uur op het Colijnplein bedreigd door een tot nu toe onbekende man. De man, die op een bromfiets reed, stopte naast de vrouw en schreeuwde dat zij haar tas moest afgeven. Dit weigerde zij. Uiteindelijk reed de man onverrichter zaken weg in de Alberdastraat.
De man was rond de twintig jaar, had een Oost-Europees uiterlijk, bleek gezicht en droeg een witte pet.
De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van deze mislukte beroving contact op te nemen met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Ongewenste vreemdeling
Den Haag – Surveillerende politieagenten ontdekten woensdagavond 9 december rond 22.00 uur op de Jan van Gojenstraat een 24-jarige man die illegaal in Nederland verbleef. De agenten controleerden op deze locatie de inzittenden van een personenauto, omdat de bestuurder zich verdacht gedroeg door rondjes te rijden door de wijk. Met de bestuurder was alles in orde. De genoemde 24-jarige man zat achterin en had alleen een verlopen vreemdelingendocument bij zich. Uit onderzoek bleek dat hij geregistreerd stond als een niet toe te laten vreemdeling in Nederland. Toen de politie de man aanhield, probeerde de verdachte weg te rennen. De agenten kregen hem te pakken en moesten hem op de grond onder controle krijgen om hem af te boeien. De man zit nog in de cel.

Van alles mis
Den Haag – De politie hield woensdag 9 december tijdens een verkeerscontrole op de Oude Haagweg een 38-jarige man uit Den Haag aan. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en kon zich niet identificeren. De auto waarin hij reed bleek bovendien onverzekerd te zijn. Ook had de Belastingdienst nog het een en ander met de man te verrekenen. De auto werd daarom in beslag genomen en de man moest mee naar het politiebureau. Bij fouillering werd nog een zakje wiet in beslag genomen.

Fietser gewond na aanrijding
Delft – Een 18-jarige Hagenaar is op woensdag 9 december om 23.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op het Oostplantsoen. De jongeman verklaarde dat hij met hoge snelheid fietste en toen met zijn fiets onderuit was gegaan waarbij hij met zijn hoofd onder een geparkeerd staande auto terecht was gekomen. Hij klaagde over pijn aan zijn nek en is met de GGD naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden in bedrijf
Delft – Op woensdag 9 december omstreeks 09.55 uur werd een 20-jarige Roemeen in het warenhuis van IKEA aangehouden door de beveiliging. De man had zich geurende de nacht laten insluiten en heeft vermoedelijk aan de pinautomaten gezeten en deze geprepareerd. Agenten hebben de verdachte van de beveiliging overgenomen en aangehouden. De man is meegenomen voor verhoor naar een politiebureau.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden
Zoetermeer- Agenten hielden woensdag 9 december omstreeks 20.45 uur op heterdaad drie Zoetermeerders aan nadat deze probeerden in te breken in een woning. Bij een echtpaar aan de Graaf Adolfstraat werd omstreeks 20.45 uur, terwijl zij op de bovenverdieping waren, aangebeld. Zij zagen een persoon weglopen en even later zag de man des huizes iemand in de tuin staan, die probeerde het raam open te breken. Ook herkende de man de jongen die even daarvoor bij de woning aanbelde.
Terwijl de jongens het raam forceerden, belde de bewoonster 112 om de politie te waarschuwen. Nog voordat de twee daadwerkelijk de woning betreden door het geforceerde raam, kozen zij het hazenpad. Omdat de politie inmiddels al onderweg was, konden agenten de jongens direct in de omgeving aanhouden. Ook hielden zij een jongen aan die in de omgeving op de uitkijk stond. De verdachten, Zoetermeerders van 15, 16 en 19, zijn ingesloten in het politiebureau en zullen worden verhoord.
De politie vraagt burgers alert te zijn op verdachte personen in hun woonomgeving en direct 112 te bellen wanneer zij het vermoeden hebben dat er een misdrijf wordt gepleegd. Immers: 112, daar pak je daders mee!

Getuigen gezocht in verband met mishandeling
Zoetermeer - In verband met een mishandeling op dinsdag 8 december is de recherche van Bureau Zoetermeer op zoek naar drie vrouwelijke hondenbezitsters. Een 36-jarige Zoetermeerder fietste dinsdag 8 december omstreeks 14.00 uur op het rode fietspad van het Vestingpad, in de richting van het Marotplan. Ter hoogte van de hondenuitlaatplaats, zag hij drie vrouwen en man op het fietspad lopen met loslopende honden. Om hen de kans te geven hun hond aan te lijnen en aan de kant te gaan, attendeerde hij hen op zijn komst. De vier lijnden hun hond aan en maakten plaats om hem te laten passeren.
Toen de Zoetermeerder de vier passeerden, kreeg hij kennelijk opzettelijk een zet van de mannelijke hondenbezitter. Hierdoor sloeg de man met zijn fiets over de kop en brak, naar later bleek, beide ellebogen en een pols. Terwijl hij op de grond lag, heeft de onbekende man nog naar hem geschreeuwd.

De hondenbezitter was een blanke man in de leeftijd van 30 tot 40 jaar met een atletisch postuur, kort donker stekelig haar en een stoppelbaardje. Hij sprak accentloos Nederlands.

De recherche komt graag in contact met de drie vrouwen die met hun hond aanwezig waren op het Vestingpad, alsmede met de man die de fietser een duw gaf. Omdat de fietser na zijn val weer opstapte en doorfietste, is de man zich er mogelijk niet van bewust dat de duw verstrekkende gevolgen heeft gehad.

Heeft u informatie die de recherche kan helpen de identiteit van de mannelijke hondenbezitter te achterhalen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.