Zaterdag 12 november 2006 - nachtdienst

Even een opmerking vanaf het operationele front: mijn pieper staat een week of 2 uit…… Dus niet denken dat we in Wateringen niets doen !!! Ik ben degene die fff niets doet, (in Wateringen dan hè ……) de rest werkt zich de krampen. Er zijn de afgelopen dagen weer een aantal uitrukken geweest, maar ik heb ze, laten we zeggen, vanwege huiselijke omstandigheden, niet gehoord. Inderdaad, mijn pieper stond bewust uit !!! Een collega neemt mijn diensten waar. Bedankt daarvoor !!!

Een zondagnacht is altijd rustig. Daar is geen woord gelogen aan. Tenzij je de oud en nieuw nacht hebt ?. Dit jaar mag ik de avond van 31 december werken. Wel lekker; je bent de hele avond druk in de weer, maar rond 22:00 uur mag je, als de dienst het toelaat en er geen rampen of grote incidenten zijn, lekker naar huis om daar de jaarwisseling te vieren. Je kunt er vanuit gaan dat je om het jaar de oud en nieuw nacht moet werken. Alles wat minder is, is meegenomen. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om op nieuwjaarsdag een vroege te moeten draaien hoor; 05:00 je bed uit, terwijl je er net in ligt. Of je gaat vroeg, maar dan maak je niets van de jaarwisseling mee. Gelukkig is dat nog ieder jaar aan me voorbij gegaan en ik hoop dat het ook nog een aantal jaren mag duren (Sorry collega’s ?).

Vannacht is het rustig; zelfs de politie horen we klagen dat ze niets te doen hebben. Bij ons hebben we toch zeker 3 voertuigen op straat gehad:
• de TS van Haagse Hout, voor een containerbrand
• de TS van Nootdorp, voor het uitschakelen van een buitenalarm, op verzoek van de politie.
• de TS van Centrum voor een automaatje.

Ondertussen hebben we de dvd van World Trade Centre zitten kijken, wat dagboeken bij zitten werken, Internet afgestruind en heel veel koffie gedronken: “Je blijft wel veel plassen man ?”.
Gelderland Zuid (Groesbeek) en Flevoland (Lelystad)hebben een Middel Brand, maar in de rest van de brandweerregio’s blijft het rustig. We vermoeden dat de brand in Lelystad nog wel eens groot kan worden: brand in een rubber fabriek.

Ik vind het mooi. De komende dagen fff er lekker tussenuit. Midweekje Limboland ?.

Houdoe !!!