Dak van de Uithof deels ingestort door sneeuwval | Regio15.nl

Dak van de Uithof deels ingestort door sneeuwval

t-uithof1Den Haag – Zaterdagavond rond half 10 is een deel van het dak van sportcentrum de Uithof aan de Jaap Edenweg bezweken; vermoedelijk onder het gewicht van sneeuw en regenwater dat er op dat moment op lag.

Het gaat om de flexibele overkapping, die zich bevindt in het midden van de 400-meter schaatsbaan. Die overkapping is vervolgens weer op een tent gevallen, die in het midden van de schaatsbaan staat. De schaatsbaan is direct ontruimd vanwege de instorting. De brandweer, de politie en de OvD-G zijn ter plaatse gekomen. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Ongeveer een jaar geleden, op 22-12-2009, was het dak ook al eens ingestort door de sneeuw. Deze keer is de ammoniak-leiding niet bedreigd door de instorting, iets waar de vorige keer wel sprake van was. In de tussentijd is de Uithof failliet gegaan en de nieuwe eigenaar heeft het ammoniak-leidingnet vervangen en verlegd. Er is dus ook geen enkele gevaar voor de omgeving geweest en de inzet van de hulpdiensten werd daarom al snel weer afgeschaald.

De Funrink (het middendeel) blijft zondag gesloten; de 400-meter ijsbaan zal vandaag wel weer geopend zijn, volgens de site van de Uithof.

Foto: Sjarrel Tuinebreier en Tim de Kleyn

w-uithof2

w-uithof1

w-at00

dsc_0405

dsc_0407

dsc_0411