• 1 Gewonde bij ongeval kruising N211/N222
 • 2 Vrachtwagen te water op de Maasdijk
 • 3 BTGV op A4 richting Rotterdam na melding bedreiging
 • 4 Boeren demonstreren weer in Den Haag
 • 5 Overval op avondwinkel Driebergenstraat
 • 6 De eerste boeren rijden de stad binnen
 • 7 Twee aanhoudingen voor geweldsincidenten in Zoetermeer
 • 8 Een ree in de puree Mauvelaan
 • 9 Zes jongens aangehouden voor dodelijke steekpartij Bilal Aydin (20)

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Gewonde bij ongeval kruising N211/N222

  Gewonde bij ongeval kruising N211/N222

 • Vrachtwagen te water op de Maasdijk

  Vrachtwagen te water op de Maasdijk

 • BTGV op A4 richting Rotterdam na melding bedreiging

  BTGV op A4 richting Rotterdam na melding bedreiging

 • Boeren demonstreren weer in Den Haag

  Boeren demonstreren weer in Den Haag

 • Overval op avondwinkel Driebergenstraat

  Overval op avondwinkel Driebergenstraat

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rampenoefening van diverse hulpdiensten

IMG_5142KOPt-IMG_5084Honselersdijk/De Lier - Verschillende Nederlandse reddingsbrigades oefenden gisteren - in samenwerking met brandweer en politie - in Honselersdijk en De Lier.


Het regent al dagen aan één stuk door, de bassins van de tuinders en de sloten lopen langzaam over. Het water kan nog maar één kant op en dat is de straten in. De burgemeester van Westland geeft opdracht tot evacueren van bepaalde gedeelten van het Westland.

Op zaterdag 10 december kwamen in alle vroegte reddingseenheden van de reddingsbrigade aan in 's-Gravenzande. Vanuit daar werden zij onder politie-escorte naar het ondergelopen gebied gebracht om de bewoners te evacueren.

De 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade organiseerde in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland een regionale rampenoefening in het Westland, waarbij zo'n 120 hulpverleners van reddingsbrigades, brandweer en politie werden ingezet. Circa 50 personen werkten mee als figurant. De totale oefening duurde van 05.30 uur tot 15.00 uur.

Belangrijke oefendoelen tijdens deze rampenoefening waren het multidisciplinair samenwerken met andere hulpverleners, samenwerking tussen de verschillende reddingsbrigades onderling en improvisatie bij bijzondere reddingsituaties. Daarnaast maakte ook het bieden van hulp aan en evacuatie van slachtoffers, het navigeren, oriënteren en verkennen van onbekende gebieden en het omgaan met onbegrip, onwil en hevige emoties van slachtoffers, onderdeel uit van de oefening.

De dag bestond uit diverse oefeningen.

- Oefening 1: Transport over de weg onder politiebegeleiding

Bij aankomst in 's-Gravenzande werden de reddingseenheden gecontroleerd. Na controle werden zij onder politiebegeleiding begeleid naar het rampgebied in Honselersdijk.

- Oefening 2: Verkenning

De rampeneenheden moesten in groepen van 4, een zogenaamd flottielje, het rampgebied met minimale middelen en zo effectief mogelijk in kaart brengen.

- Oefening 3: Gaslek

Onderweg kwamen de reddingseenheden een overhangende gasleiding tegen en werd een lek geconstateerd. De brandweer moest worden ingeschakeld en omstanders moesten op afstand gehouden worden. Enkele omstanders kreeg al snel last van misselijkheid.

- Oefening 4: Auto te water

Een flottielje (groep van 4 reddingseenheden) werd naar een ongeval met een auto te water gestuurd. Bij aankomst bleek de locatie van het ongeval echter niet per boot te bereiken. De auto lag in de Wollebrand en moest al wadende bereikt worden. In de auto was nog een slachtoffer aanwezig welke snel hulp nodig had.

- Oefening 5: Brug bouwen

Deze oefening deed een beroep op de inventiviteit en creativiteit van het flottielje. De beste plaats moest worden bepaald en daarna moest er een loopbrug worden gemaakt met de middelen die beschikbaar waren.

- Oefening 6: Zandzakken

Een dijk dreigde door te breken en moest worden verstevigd. Een berg zand en zandzakken waren beschikbaar, maar de zakken moesten nog worden gevuld en getransporteerd. De brandweer en reddingsbrigade waren ter plaatse en moesten met elkaar overleggen wie wat ging doen. Zodra de de zakken waren gevuld moesten deze zo snel mogelijk naar de overkant om de dijk te verstevigen!

- Oefening 7: Evacuatie

In een nabijgelegen rietkraag stonden slachtoffers met het water bijna letterlijk aan de lippen. Ze waren hun huizen ontvlucht en konden geen kant op. Onder hen waren een aantal hulpbehoevenden. Allen moesten de rietkraag uit en naar de opvangtent gebracht worden.

- Grote Oefening 8: Evacuatie

Een verzorgingstehuis in De Lier dreigde onder water te lopen. De bewoners waren op dat moment buiten op een eiland en moesten zo spoedig mogelijk worden geëvacueerd. Een aantal van de evacuees waren er slecht aan toe en moesten liggend worden vervoerd. Tijdens het overbrengen kreeg één van de slachtoffers ook nog een hartaanval.

Video: Danny Botman

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Machiel Janssen en Danny Botman

w-IMG_4971

w-IMG_5017

w-IMG_5064

w-DB-Oefening_DSC_9919

w-IMG_5084

w-IMG_5095

w-IMG_5123

w-IMG_5134

w-IMG_5142

w-IMG_5159

w-IMG_5165

w-IMG_5172

w-IMG_5196

w-IMG_5204

w-IMG_5208