Gewonde bij aanrijding op Schenkkade | Regio15.nl

Gewonde bij aanrijding op Schenkkade

schenkkadeth-IMG_0461Den Haag - Vanmiddag rond 15.15 uur heeft op de Schenkkade, bovenaan de afrit Bezuidenhout van de A12, een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Daarbij is de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.


Waarschijnlijk is de personenauto door het rode verkeerslicht gereden en heeft de vrachtwagenchauffeur een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De brandweer is op verzoek van het ambulancepersoneel ter plaatse gekomen, om het mogelijk te maken dat de bestuurder, die veel pijn in de nek en rug had, rechtstandig uit het voertuig kon worden gehaald. Hiertoe is het dak van de auto geknipt. De bestuurder is onder A1 vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde.

De kruising was gedurende lange tijd deels afgesloten vanwege het ongeval en het sporenonderzoek van de VOA. Hierdoor ontstonden er op de A12 en overige wegen rond het kruispunt langdurige opstoppingen.

De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De vrachtwagenbestuurder mocht na de afwikkeling van het ongeval en na een verlichtingsarmatuur te hebben vervangen, zijn weg weer vervolgen.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_0343

WRE-IMG_0346

WRE-IMG_0370

WRE-IMG_0378

WRE-IMG_0395

WRE-IMG_0414

WRE-IMG_0421

WRE-IMG_0461

WRE-IMG_0479