• 1 Brand door kortsluiting op de Houtzagerssingel
 • 2 GRIP2 na storing bij Florence in Rijswijk
 • 3 Brand in winkelpand na aansteken houtkachel
 • 4 Grote brand in Hoek van Holland legt schuur in de as
 • 5 Steekpartij op de Fruitweg in Den Haag
 • 6 Woningen in Voorburg ontruimd na vondst zwaar vuurwerk
 • 7 Man aangehouden op het Tarwekamp
 • 8 Zwaargewonde bij verkeersongeval Het Kleine Loo Den Haag
 • 9 Politie onderzoekt explosie bij woning Van Alphenstraat

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Brand door kortsluiting op de Houtzagerssingel

  Brand door kortsluiting op de Houtzagerssingel

 • GRIP2 na storing bij Florence in Rijswijk

  GRIP2 na storing bij Florence in Rijswijk

 • Brand in winkelpand na aansteken houtkachel

  Brand in winkelpand na aansteken houtkachel

 • Grote brand in Hoek van Holland legt schuur in de as

  Grote brand in Hoek van Holland legt schuur in de as

 • Steekpartij op de Fruitweg in Den Haag

  Steekpartij op de Fruitweg in Den Haag

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Molukkers demonstreren op het Malieveld

th-img_9159Den Haag – Op het Malieveld in Den Haag protesteren momenteel Molukkers. Dit doen zij tegen het bewind van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono.

Door middel van de demonstratie willen de Molukse groeperingen aandacht vragen voor het schenden van de mensenrechten, dat volgens hen op de Molukken plaatsvindt. Zij hebben juist deze datum uitgekozen, omdat de Indonesische president deze week op staatsbezoek zou zijn in Nederland. Op het laatste moment is dat staatsbezoek echter uitgesteld, omdat de RMS hem beschuldigt van misdrijven tegen de menselijkheid onder zijn regime en daarvoor om zijn arrestatie had gevraagd. Inmiddels heeft de rechter dat verzoek afgewezen.

De organisatie verwachtte dat er 4000 à 5000 mensen bij de demonstratie aanwezig zouden zijn, maar uiteindelijk waren het er slechts enkele honderden. Meer over de achtergronden van deze manifestatie vindt u hier.

Omdat demonstraties en/of manifestaties van Molukkers in Den Haag in het verleden soms eindigden in wanordelijkheden, was de politie op alles voorbereid en was er continu een grote politiemacht 'op de achtergrond' aanwezig. Bovendien cirkelden continu 1 of 2 politiehelikopters boven het centrum.

Op de Utrechtsebaan en op de Koningskade controleerde de politie de auto's die de stad binnen kwamen rijden. Als daar een persoon met een Moluks uiterlijk in bleek te zitten, werd de auto extra gecontroleerd en daarna weer doorgelaten. Deze controles leverden verkeershinder en file op.

Gedurende de manifestatie deden zich enkele kleine schermutselingen voor tussen groepen demonstranten en de aanwezige politieagenten. Bij één van deze incidenten wist één van de demonstranten een portofoon van een politieagent weg te nemen.

Aan het eind van de manifestatie kwam de Mobiele Eenheid in actie, toen betogers de gewone agenten belaagden. Doordat de politie met grote overmacht aanwezig was, werd voorkomen dat grotere onregeldheden ontstonden. Bovendien riep de organisatie via de geluidsinstallatie de demonstranten op tot kalmte, wat inderdaad effect leek te hebben. De politie trok zich daarop weer terug, maar bleef wel in de buurt. Uiteindelijk verliet de groep rustig het Malieveld richting de bussen en het Centraal Station.

Bij het vertrek van de bussen met deelnemers aan de manifesatie, sloot de politie korte tijd de toerit van de Utrechtsebaan 'stad uit' af. Dit zorgde voor enige vertraging en hinder voor het verkeer. Uit politieonderzoek bleek dat de gestolen C2000 portofoon in één van de vertrekkende bussen moest liggen. Diverse politie-eenheden, waaronder leden van de Mobiele Eenheid, onderschepten de bus op de rijksweg A12 af en lieten hem op de Oostweg in Zoetermeer stoppen. De weggenomen portofoon werd inderdaad in de bus aangetroffen.

De politie hield in totaal twaalf personen aan op verdenking van openlijk geweld tegen en mishandeling van politiepersoneel, belediging en openbare dronkenschap. Enkele agenten raakten lichtgewond. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het politiepersbericht staat hier; het persbericht van een van de Molukse organisaties staat hier.

Video: Rene Hendriks

Overigens was het 'he cameraman, niet filmen' niet serieus bedoeld; maar slechts als illustratie dat de collega's van de pers op de Molukken volgens de betogers niet vrij kunnen werken.

Foto's: Sander Paardekooper, René Hendriks, Mikey, Machiel Janssen en Marco Vos

w-img_8572

w-img_8789

malie-02

img_3081

w-img_8589

img_3088

w-img_8593

img_9144

w-img_8637

w-img_8672

img_9152

img_9162

wm-img_0470

wm-img_2375

wm-img_2377

w-img_8758