• 1 Grote brand in restaurant op boulevard Scheveningen
 • 2 GRIP1 na aantreffen substantie op strand Wassenaar
 • 3 Motor en auto botsen op de Koningin Julianaweg
 • 4 Nachtelijke zoektocht naar dief van auto onderdelen
 • 5 Politie onderzoekt mogelijke ontvoering bij residentie Koeweit
 • 6 Zwaargewonde bij steekpartij Weimarstraat
 • 7 Meerdere gewonden bij zware aanrijding op A4
 • 8 Hotel ontruimd na gaslek Weigelia
 • 9 Man zwaargewond na val van dak

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Grote brand in restaurant op boulevard Scheveningen

  Grote brand in restaurant op boulevard Scheveningen

 • GRIP1 na aantreffen substantie op strand Wassenaar

  GRIP1 na aantreffen substantie op strand Wassenaar

 • Motor en auto botsen op de Koningin Julianaweg

  Motor en auto botsen op de Koningin Julianaweg

 • Nachtelijke zoektocht naar dief van auto onderdelen

  Nachtelijke zoektocht naar dief van auto onderdelen

 • Politie onderzoekt mogelijke ontvoering bij residentie Koeweit

  Politie onderzoekt mogelijke ontvoering bij residentie Koeweit

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ISIS demonstratie op de Hoefkade

PEEN0342 1 t-PEEN0323Den Haag - Aan het begin van de avond hebben rond de 75 man een pro-ISIS demonstratie gehouden op de Hoefkade, bij de kruising met de Doedijnstraat.

De directe aanleiding voor de demonstratie zijn de recente gebeurtenissen in de Gazastrook.

Rond 19:00 verzamelde zich een groep die gehoor gaf aan de oproep op social media en die op posters die in de buurt was geplakt (ook over reclameposters van de Anne Frank musical heen). Door de organisatie werden de bekende zwarte 'ISIS vlaggen' uitgereikt, waarna de groep zich rond een aantal sprekers verzamelde. Als eerste werd de groep door de spreker opgeroepen om ditmaal geen nazi symbolen te tonen; en die zijn ook niet te zien geweest.

De toespraken richtten zich tegen de vermeende onderdrukking van moslims en het islamitische geloof wereldwijd. Daarbij werd een lange lijst van landen genoemd waar dit zou plaatsvinden. In een aantal van deze landen speelt het conflict al langer; maar de woede richtte zich nu met name tegen Israel. Het Israelische leger werd beschuldigd van agressie richting de burgerbevolking; maar er werd niet gesproken over het geweld wat door militanten uit de Gaza strook tegen de bevolking van Israel gebruikt wordt. Overigens maakt de huidige geweldsspiraal deel uit van een lange reeks botsingen tussen Israel en Palestijnese militanten; zoals bijvoorbeeld ook al in 2012.

De groep scandeerde allerhande (waarschijnlijk deels anti-semitische) leuzen. De demonstratie werd gadegeslagen door een groep buurtbewoners die het gebeuren van enige afstand volgden. Er ontstonden (soms felle) discussies tussen de buurtbewoners en vertegenwoordigers van de ISIS demonstranten, die probeerden om de toeschouwers over te halen om zich bij de groep aan te sluiten. Daarbij werd ook het recente neerhalen van vlucht MH17 in Oekraine gebruikt als vermeend voorbeeld gebruikt van 'joodse agressie'; net zoals de schuldencrisis en de problemen met de financiĆ«le sector wereldwijd ook aan Joodse bankiers werd toegeschreven.

Op een gegeven moment ontstond in de Doedijnstraat een gespannen situatie toen buurtbewoners zich tegen reporters van GeenStijl keerden. Aanleiding voor de agressie was een foto die verscheen, waarop iemand zichzelf herkende (en waardoor duidelijk werd dat de bewuste fotografe voor Geenstijl werkte). Dit gebeurde overigens meer: demonstranten die menen het recht te hebben om journalisten te verbieden om foto's te maken/plaatsen waar zij op te zien zijn, of om te dicteren wat er al-dan-niet geschreven mag worden. Door het rumoer wat ontstond liep iedereen die kant op, waardoor de (paar) politieagenten die zichtbaar aanwezig waren onder de voet gelopen dreigden te worden. De extra politiemacht die paraat was om de agenten rond de demo te ondersteunen, werd dus niet ingezet om de orde te herstellen. De politie reageerde uiteindelijk door de aanwezige journalisten te vragen om inderdaad geen foto's meer te maken, en de bewuste verslaggeefster van GeenStijl werd snel in een politieauto afgevoerd. 

Afgezien van het dreigende 'jij mag geen foto van mij maken' werden de andere journalisten overigens met rust gelaten door zowel de demonstranten als de buurtbewoners; de woedde richte zich vrijwel uitsluitend tegen vertegenwoordigers van Geenstijl. Nadat zij weg waren, keerde de rust terug, en was het ook weer mogelijk om beelden te maken.

Rond 20:15 waren de toespraken voorbij; werden de jihadvlaggen weer verzameld door de organisatie en ging de groep uiteen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Rene Hendriks, Ivar Gieles, Nick van Mourik
w-PEEN0308

w-IMG 7008

w-PEEN0311

w-DSC 0009

w-PEEN0314

w-PEEN0323

w-PEEN0328

w-PEEN0331

w-DSC 0010

w-PEEN0338

w-PEEN0340

w-PEEN0353