• 1 Medewerker groenvoorzieningsbedrijf raakt met zijn machine te water
 • 2 Gewapende overval op snackbar Erasmusweg
 • 3 Enorme hoeveelheid gestolen goederen gevonden
 • 4 Brand in meterkast zorgt voor veel rookontwikkeling De Lier
 • 5 Zwaargewonde na val van afdakje Keizerstraat
 • 6 600 kilo vuurwerk en hennep gevonden na inval
 • 7 Politie onderzoekt schietpartij Vaillantlaan
 • 8 Auto ramt geparkeerde auto's Parallelweg
 • 9 Reconstructie moord op 47-jarige man aan de Uilebomen

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Medewerker groenvoorzieningsbedrijf raakt met zijn machine te water

  Medewerker groenvoorzieningsbedrijf raakt met zijn machine te water

 • Gewapende overval op snackbar Erasmusweg

  Gewapende overval op snackbar Erasmusweg

 • Enorme hoeveelheid gestolen goederen gevonden

  Enorme hoeveelheid gestolen goederen gevonden

 • Brand in meterkast zorgt voor veel rookontwikkeling De Lier

  Brand in meterkast zorgt voor veel rookontwikkeling De Lier

 • Zwaargewonde na val van afdakje Keizerstraat

  Zwaargewonde na val van afdakje Keizerstraat

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Pro Patria demo ingekort

Den Haag - De 'Pro Patria' demonstratie die vandaag door de Schilderswijk en Transvaal zou lopen, is noodgedwongen ingekort.

Rond 15:00 uur verzamelde een groep demonstranten zich op het plein voor station Den Haag Centraal voor een demonstratieve 'Mars van de Vrijheid' door een aantal Haagse wijken. Zij wilden een tegengeluid laten horen tegen o.a. de recente pro-ISIS demonstratie op de Hoefkade. De tegendemonstraten zagen in de demonstratie een rechts-extremistische c.q. neo-nazistische mars, die zich niet alleen tegen ISIS keerde, maar ook tegen de Islam in het algemeen.

De groep stuitte daarom op de Hoefkade op een grote groep buurtbewoners, die overduidelijk niet van plan waren om de demonstratie 'zonder slag of stoot' te laten passeren. De Mobiele Eenheid hield de twee groepen uit elkaar; de Pro-Patria groep werd gedwongen om rechtsaf de Koningstraat in te gaan, terwijl de buurtbewoners ter hoogte van de Hoefkade/Doedijnstraat werden tegengehouden.

Bij beide 'scheidslijnen' is door de Mobiele Eenheid geweld gebruikt om te voorkomen dat de groepen door de barricade heen zouden breken. Bij de kruising Hoefkade/Koningstraat heeft de politie o.a. de lange latten gebruikt om te verhinderen dat de groep rechtdoor zou gaan. Vertegenwoordigers van de organisatie hebben op de groep ingepraat, waarna de demonstratie toch rechtsaf de Koningsstraat inliep.

Gedurende de demonstratie zijn er ook bij een koffiehuis aan het begin van de Hoefkade t.h.v. een koffiehuis kleine schermutselingen geweest. Ook hier heeft de organisatie de groep verzocht om weer door te lopen, waar na enige tijd gehoor aan werd gegeven.

Ook binnen de groep zelf waren er meningsverschillen; met name over een Israelische vlag die door één van de demonstranten werd meegedragen.

Tegendemonstranten hebben journalisten en politiemensen belaagd en bekogeld met stenen en vuurwerk. Van een cameraman werd diens apparatuur vernield. Er zijn zes tegendemonstranten aangehouden. Hierbij raakte één politieman lichtgewond. Hoeveel deelnemers aan de 'Mars van de Vrijheid' zijn aangehouden is nog niet bekend.

Daarna mocht de demonstratie zijn weg vervolgen via o.a. de Boekhorststraat en de Fluwelen Burgwal, en op die manier weer terug naar het Centraal Station. De eerder afgesproken route is dus aanzienlijk ingekort.

Mannen van de AE (arrestatie eenheid) van de politie hebben gedurende de mars een tweetal Pro-Patria demonstranten 'uit de groep geplukt' en aangehouden.

De tegenstanders van de demonstratie spreken over 'het verdedigen van de eer', 'de slag bij de Hoefkade' en zijn trots. Geert Wilders is van plan om kamervragen te gaan stellen n.a.v. deze kwestie.

Update 11-8: Pro Patria heeft weer een mars aangekondigd: 20 september deze keer. Omwonenden en ondernemers hebben intussen schoon genoeg van de demonstraties en de onrust die dat veroorzaakt.

Update 11-8: De politie geeft een persbericht uit waarin gesproken wordt over 6 aanhoudingen totaal. Daarvan blijken er 4 buurtbewoners te zijn, en aan de Pro Patria zijde zijn 2 demonstranten aangehouden.

Video: Rene Hendriks

Video (Mars van de Vrijheid mag niet rechtdoor de Hoefkade op) : Bob van Keulen

Foto's: Ruben van Essen en Rene Hendriks

w-Propatria-1

w-Propatria-2

w-Propatria-3
w-IMG 0081

w-IMG 0082

w-Propatria-4

w-Propatria-5

w-Propatria-6

w-Propatria-7

w-Propatria-8

w-Propatria-9

w-Propatria-10

w-Propatria-11

w-IMG 0097

w-Propatria-12

w-Propatria-13

w-Propatria-14