Juwelier komt om het leven bij overval | Regio15.nl

Juwelier komt om het leven bij overval

beeklaanth-IMG 3024Den Haag - Een Team Grootschalig Opsporen is een onderzoek gestart na de gewelddadige overval op juwelier "Lapidee" aan de Beeklaan.


De eigenaar van de winkel kwam daarbij om het leven; hij zou door vuurwapengeweld zijn omgekomen.

Eén of meerdere dader(s) overvielen vanmiddag om 12.30 uur juwelier Lapidee in zijn winkel aan de Beeklaan. De man raakte daarbij zwaargewond. Politieagenten waren snel ter plaatse. In eerste instantie was niet duidelijk of de overvaller zich nog in het pand bevond. Daarom werd de Beeklaan afgezet en namen agenten strategische posities in.

Ongeveer 45 minuten later is een aantal politiemensen toch naar binnen gegaan. Zij troffen in de zaak het zwaargewonde slachtoffer aan. Het gaat om de 47-jarige juwelier. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bezweek de man aan zijn verwondingen.

Er is een groot onderzoek ter plaatse ingesteld. Vanuit de lucht ondersteunde een politiehelikopter de zoektocht naar de dader(s). Van de overvaller(s) is tot op heden nog geen signalement bekend. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Politieagenten starten direct met een uitgebreid buurt- en getuigenonderzoek. Een Team Grootschalig Opsporen (TGO) van 25 rechercheurs van politie Haaglanden onderzoekt dit misdrijf.

Heeft u informatie over de overval of heeft u wellicht kort voor de overval iets vreemds gezien rond de Beeklaan? Kunt u iets vertellen over wat er wellicht na de overval in of rond het pand aan Beeklaan heeft plaatsgevonden? Heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Neemt u dan contact op met het Team Grootschalig Opsporen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Update 27-04-2012: De politie heeft beelden van de overvallers vrijgegeven. Hieruit blijkt dat het gaat om 2 overvallers.

Video: Marco Mattheijer

Video: Maurice Schotman

Foto's: Marco Mattheijer, Dejan Jeremic, Maurice Schotman en Ric Neuman

w-IMG 6800

WDJ-mattheijer-beeklaan 1

WMM-mattheijer-beeklaan 6

w-IMG 2960-zoom

WMM-mattheijer-beeklaan 9

WMS- MG 3527

WMS- MG 3563

WDJ-IMG 3026

WDJ-IMG 3039

w-IMG 0237

WMS- MG 3578

WDJ-IMG 3069

WMS- MG 3594

WMM-IMG 6911