Bestuurster onwel en raakt van de weg | Regio15.nl

Bestuurster onwel en raakt van de weg

20121016-schenkkadet-img 7999

Den Haag - Op de Schenkkade is vanmiddag de bestuurster van een auto achter het stuur onwel geworden en van de weg geraakt.


De vrouw reed rond twee uur op de kruising van de Schenkkade met de Prinses Beatrixlaan, toen zij achter het stuur onwel werd en de macht over het stuur verloor.

De auto raakte van de weg, reed een elektriciteitskast van de straatverlichting finaal uit de grond en belandde tenslotte in een rietkraag bij een sloot aldaar.

Getuigen meldden dat de auto in het water zou liggen en hierop is een groot aantal brandweervoertuigen gealarmeerd, waaronder twee duikwagens en de grote kraan. Ook een ambulance kwam ter plaatse.

Na onderzoek door het ambulancepersoneel werd het wenselijk geacht dat de bestuurster verticaal uit het voertuig zou worden gehaald. Hierop heeft de brandweer het dak van het voertuig geknipt en is het slachtoffer op een wervelplank geschoven. Om het slachtoffer aan de kant te krijgen, is de vrouw met wervelplank en al in een 'reddingsbak' gelegd en door de hoogwerker aan de kant gehesen.

Het slachtoffer is hierna onder A1 (met spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

De firma Citytec heeft zich om de vernielde elektriciteitskast bekommerd.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Machiel Janssen en Ruben van Essen

w-img 7967

w-img 7970

w-img 7976

w-img 3510

w-img 7983

w-img 3523

w-img 8001

w-img 8009

w-img 8013

w-img 8015