• 1 Win een exclusieve Regio15 jaarkalender 2020
 • 2 Elektrische auto uitgebrand Doctor Schaepmanstraat
 • 3 Aanhoudingen na melding vuurwapenbezit
 • 4 Gewonde bij steekpartij op het Zonneoord
 • 5 Poging brandstichting in twee voertuigen Werfstraat
 • 6 Gewonde bij forse aanrijding op de N470
 • 7 Wilde politie achtervolging eindigt op de Australieweg
 • 8 Twee gewonden en hennep bij brand Stuyvesantstraat
 • 9 Grimmige sfeer in Leyenburg na oproep om te rellen

Welkom op de mobiele website van Regio15.nl. Heeft u een tip? WhatsApp ons op 06-15151502 of bel naar 070-7373112

WhatsApp Logo 8

 • Live
 • Tiplijn
 • Social Media
 • Over Regio15

De Regio15 tiplijn!

Zet ze in uw telefoon, de Regio15 tiplijnen!

Voor uw tips over incidenten in de regio Haaglanden kunt u ons telefonisch bereiken op:

070 - 73 73 112


En via WhatsApp tekstberichten op:

06-1515 1502


Namens de redactie van regio15: hartelijk bedankt voor uw tips !

Social Media

Regio15 is zeer actief te volgen op Social Media.

Via het Twitteraccount @regio15 wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week live verslag gedaan van incidenten in de regio Haaglanden.

Daarnaast is Regio15 te volgen op Facebook. Alle informatie die op Twitter wordt geplaatst, komt automatisch op Facebook. Maar ook extra berichten en achtergrond informatie wordt door de redactie geplaatst.

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en u ontvangt het laatste nieuws in uw timeline!

Wat is Regio15 ?

Regio15 is een nieuws website die verslag doet van het werk van de hulpverleners in de regio Haaglanden (Regio15). Zoals het werk van o.a. politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Regio15 werkt met een groot aantal freelance fotografen die verspreid door de regio wonen en kan daarom vrij snel verslag doen nadat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Naast de website is Regio15 zeer actief op Social Media, zoals op het Twitteraccount @regio15 en op Facebook

 • Win een exclusieve Regio15 jaarkalender 2020

  Win een exclusieve Regio15 jaarkalender 2020

 • Elektrische auto uitgebrand Doctor Schaepmanstraat

  Elektrische auto uitgebrand Doctor Schaepmanstraat

 • Aanhoudingen na melding vuurwapenbezit

  Aanhoudingen na melding vuurwapenbezit

 • Gewonde bij steekpartij op het Zonneoord

  Gewonde bij steekpartij op het Zonneoord

 • Poging brandstichting in twee voertuigen Werfstraat

  Poging brandstichting in twee voertuigen Werfstraat

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Doden bij zelfmoordactie in winkelcentrum

ridderhofSanBar_IMG_9166_thumbAlphen aan de Rijn - Zaterdagmiddag iets na 12.00 uur heeft er in winkelcentrum 'Ridderhof' een schietpartij plaatsgevonden.

Bij deze schietpartij zijn 7 dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder de schutter. Volgens omwonenden is er in het winkelcentrum geschoten door een man, gekleed in een bomberjack en een legerbroek. Met een automatisch wapen schoot hij wild om zich heen en schoot daarna zichzelf dood.

Na de schietpartij ontstond een chaotische situatie, met vele mensen in grote paniek. De hulpdiensten kwamen direct met veel materieel ter plaatse: meerdere ambulances uit verschillende veiligheidregio’s, twee traumahelikopters en vele politie-eenheden.

Door de gezamenlijke hulpdiensten is voor dit incident GRIP3 afgegeven. Om het winkelcentrum te doorzoeken is het arrestatieteam van politie Haaglanden ter plaatse gekomen. Zij hebben het winkelcentrum doorzocht, omdat er sterke aanwijzingen waren voor een tweede schutter. Die is echter niet gevonden. Vorige week zaterdag was in Alphen aan den Rijn ook een schietpartij. Daarbij kwamen 2 mensen om het leven, 2 anderen raakten gewond.

Update 10-04-2011, 00:56 uur: Informatie van de gemeente Alphen aan den Rijn, politie Hollands-Midden en het Openbaar Ministerie in Den Haag:

Het rechercheonderzoek naar de schietpartij, waarbij zo ver nu bekend zeven dodelijke slachtoffers zijn te betreuren, gaat de hele nacht door. Op dit moment liggen nog zes lichamen in het winkelcentrum. De Forensische Opsporing doet minutieus onderzoek naar sporen op het 'plaats delict'. Het team wordt hierin bijgestaan door het Landelijke Team Forensische Opsporing.

Hoewel inmiddels is vast komen te staan wie de schutter was, is er nog wel een strafrechtelijk onderzoek nodig om, naast het horen van getuigen, ook forensisch tot op de bodem uit te zoeken wat er vandaag in het winkelcentrum is gebeurd. Dat is de reden dat de Forensische Opsporing op het 'plaats delict' net zo zorgvuldig onderzoek verricht als bij een zaak waarbij er nog geen dader bekend is.

Het forensisch onderzoek kon pas worden gestart, nadat het onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven was afgerond. Zodra het onderzoek dit toelaat, worden de lichamen naar een andere locatie overgebracht. Het team stelt in het belang van de nabestaanden alles in het werk om dit zo snel als de omstandigheden dit toe laten, dit af te ronden.

Het onderzoek naar de explosieven in het winkelcentrum bevindt zich in de afrondende fase. De bewoners van geëvacueerde woningen bij winkelcentrum 'Atlas' zijn inmiddels weer teruggekeerd naar hun woning. De verwachting is dat rond 00.15 uur ook de bewoners van winkelcentrum 'Herenhof' terug kunnen naar hun woning. De bewoners van de 'Aarhof' zullen in de loop van de nacht naar verwachting naar hun huis terugkeren. Het politieonderzoek hiervan bevindt zich in een afrondende fase.

Video:Sander Paardekooper

Foto's: Machiel Janssen, Tim de Kleyn en Sander Paardekooper (fotolink)

TDK_2965

WMJ-IMG_2689

TDK_2982

WMJ-IMG_2690

TDK_2997

WMJ-IMG_2692

TDK_3001

WMJ-IMG_2702

WMJ-IMG_2714

TDK_3044

w-IMG_2712

TDK_3085

w-IMG_2720

WMJ-IMG_2716

w-IMG_9172

TDK_3119

WMJ-IMG_2719

w-IMG_9164

WMJ-IMG_2728

w-IMG_2723

w-IMG_9175

TDK_3146

TDK_3172