Vrouw (30) slachtoffer van steekincident in Zoetermeer

Zoetermeer - Een 30-jarige Zoetermeerse is maandag 22 mei omstreeks 20.00 uur aan de Broekwegschouw, in het Binnenpark, door een onbekende man bij haar keel gegrepen en gestoken met een scherp voorwerp.

De vrouw is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen en heeft aangifte gedaan van poging doodslag.

Het slachtoffer wandelde langs het water van de Filmlaan toen een onbekende man op een fiets haar passeerde. Toen de vrouw via de Filmlaan naar het Binnenpark was gelopen, fietste dezelfde man tot twee keer toe langs haar. Even later kwam de man lopend naar haar toe en greep haar onverwachts bij de keel. Hierdoor viel zij op de grond.  Daarna stak hij op haar in met een onbekend voorwerp. Het slachtoffer wist zich los te worstelen, waarop de verdachte er vandoor ging. Omstanders die getuigen waren van het incident vingen de vrouw op. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen én camerabeelden van bijvoorbeeld bewoners uit de directe omgeving.

Signalement

De politie is in deze zaak op zoek naar een getinte, kale man met een bol gezicht en stevig postuur van 25 à 40 jaar oud. Lengte 1.70 à 1.75 meter. Hij droeg een wit T-shirt, een donkere driekwart broek en donkere sneakers. Verder reed hij op een damesfiets met achterop een kinderzitje. 

Tips?

De districtsrecherche van Zoetermeer zoekt getuigen van dit steekincident / poging doodslag. Hebt u iets gezien of gehoord? Heeft u camera’s in de buurt hangen die beelden hebben van de verdachte? Of hebt u meer informatie die kan helpen de dader te vinden, neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.