Verwarde man steekt drie mensen neer | Regio15.nl

Verwarde man steekt drie mensen neer

Den Haag - Een 31-jarige man uit Den Haag heeft zaterdagmiddag 5 mei in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein in totaal drie mensen verwond met een mes. Bij zijn aanhouding werd hij in zijn been geschoten. Een grootschalig opsporingsonderzoek is opgestart.


Bij de politiemeldkamer kwam omstreeks 15.00 uur de melding dat op het Johanna Westerdijkplein drie mensen waren neergestoken door een man met een mes. Agenten gingen met spoed ter plaatse en zagen de man op straat. Zij benaderden hem met getrokken wapens en schoten hem in zijn been. Een arrestatieteam van de politie was inmiddels ook ter plaatse en hield de man aan.

De hulpverlening aan de drie slachtoffers was inmiddels in volle gang. Een traumahelikopter bracht een mobiel medisch team ter plaatse. De slachtoffers, een 21-jarige Zoetermeerder, een 41-jarige Hagenaar en een nog onbekend slachtoffer, zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Over de toestand van de slachtoffers is op dit moment niets bekend.

De verdachte is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd en zal zo snel mogelijk verhoord worden. Het onderzoek naar de toedracht en het motief van de verdachte is in volle gang. De man is bij de politie alleen bekend vanwege verward gedrag. Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt. 

Door Burgemeester Krikke van Den haag werd de driehoek (burgemeester, hoofdofficier van Justitie en plaatsvervangend eenheidschef Politie) bij elkaar geroepen. Om alle politie-inzet in goede banen te leiden is door de politie een SGBO (Staf Grootschalig en Bijzonder optreden) opgestart die de inzet van het politiepersoneel coördineert. De rijksrecherche zal op haar beurt onderzoek doen naar het schieten door de politie.