Recherche zoekt getuigen van schietincident | Regio15.nl

Recherche zoekt getuigen van schietincident

Den Haag - De recherche Den Haag Zuid zoekt getuigen van een schietincident in de omgeving van het Lorentzplein ter hoogte van de Miqelstraat, op zaterdagochtend 15 september.


Rond 04:00 uur ontving de politie een melding dat er geschoten zou zijn op het Lorentzplein. Meerdere bezoekers van een shishalounge zouden ruzie met elkaar hebben gekregen, en het conflict zou zich naar buiten hebben verplaatst.

Ter plaatse vertelde een 29-jarige Hagenaar dat er op hem was geschoten. Hij raakte daarbij niet gewond. Daarnaast werd het slachtoffer beroofd van enkele sieraden die hij op dat moment droeg.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de verdachte:

-Een man
-Ongeveer 25 jaar oud
-Ongeveer 1.85 meter lang
-Donkere huidskleur -Kort, zwart kroeshaar
-Forse lichaamsbouw
-Wit t-shirt met op de schouders blauw en rood met daarin witte letters. Vermoedelijk van het merk Gucci of Givenchy
-Een donkerblauwe of zwarte spijkerbroek

De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Hebt u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

In overleg met de Gemeente Den Haag heeft de shishalounge de zaak vrijwillig voor 2 weken gesloten. Groep de Mos/Hart voor Den Haag vraagt het stadsbestuur de shishalounge per direct te sluiten.