Vijf minderjarige verdachten aangehouden voor mishandeling | Regio15.nl

Vijf minderjarige verdachten aangehouden voor mishandeling

Den Haag - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de mishandeling en het overlijden van een 71-jarige Hagenaar hield woensdagmiddag 18 september een 14-jarige Hagenaar aan. Hij heeft zichzelf woensdag kenbaar gemaakt bij de politie en werd na zijn aanhouding ingesloten op een politiebureau.


UPDATE: Op vrijdag 20 september hebben nog eens vier verdachten zich gemeld bij de politie. Het gaat om een vier jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar uit Den Haag. Zij zijn aangehouden. Naar de rol van alle vijf de jongeren doet de recherche verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Maandag 16 september kwam de Hagenaar te overlijden in het ziekenhuis, nadat de hulpdiensten waren gebeld dat hij onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Treslongstraat.

Terwijl de hulpverlening in volle gang was, werd duidelijk dat de man eerder op de middag op de Willem de Zwijgerlaan slachtoffer was geworden van een mishandeling.

In verband met het overlijden van de man en een mogelijk verband met de eerdere mishandeling is een Team Grootschalige Opsporing opgestart dat onder leiding van een Officier van Justitie onderzoek doet naar de zaak.

Inmiddels is bij het NFI sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Omwille van het onderzoek, de verklaringen van getuigen en het verhoor van de verdachten, is het op dit moment niet mogelijk om meer informatie te geven over het onderzoek, de mogelijke toedracht en de doodsoorzaak van het slachtoffer.