Keukenbrand drijft bewoners de straat op | Regio15.nl

Keukenbrand drijft bewoners de straat op

PEEN8580t-PEEN8585Den Haag - Een uitslaande brand heeft er voor gezorgd dat de bewoners van een portiekflat op de Markelosestraat vannacht een uur op straat hebben moeten doorbrengen.


De bewoners werden gewekt door het snerpende geluid van een rookmelder. Dat bleek te kloppen: er was brand uitgebroken in de keuken.

Bewoners van de omliggende woningen werden geevacueerd. Gezien het warme weer was het te doen om ze tijdelijk op straat te laten wachten. De bewoner van het brandadres werd in de ambulance gecontroleerd op de gevolgen van rookinhalatie, maar uiteindelijk niet vervoerd.

De brand was uitslaand, maar de brandweer had de vlammen dankzij de inzet van het personeel van de twee autospuiten snel onder controle. Het nader bericht was dus 'middelbrand'. Nadat de omliggende woningen waren geventileerd en geconstateerd was dat er geen koolmonoxide meer aanwezig was, konden de bewoners naar hun woningen terugkeren.

De woning waar de brand woedde is voorlopig onbewoonbaar. Stichting Salvage zal de bewoner bijstaan. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch defect in een apparaat in de keuken.

Foto's en video: Rene Hendriks


w-PEEN8580

w-PEEN8583

w-PEEN8588