Bewoner gewond bij brand Lepelaarstraat | Regio15.nl

Bewoner gewond bij brand Lepelaarstraat

20140621-lepelaarstraat-kopt-DSC 0691Delft - Bij een brand in een flatwoning aan de Lepelaarstraat is de bewoner ernstig gewond geraakt.


De brand in de woning op de eerste woonlaag werd rond tien over zeven gemeld door een omwonende en was uitslaand. Ook kwam er veel rook vrij. De bewoner, die slecht ter been is, liep brandwonden op en wist uiteindelijk naar zijn balkon te vluchten.

Brandweermensen hebben de man van het balkon gehaald en hebben hem overgedragen aan het ambulancepersoneel. Na onderzoek door het ambulancepersoneel is het slachtoffer onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Een buurman is onderzocht op rookinhalatie, maar hoefde niet te worden vervoerd.

In verband met de brand zijn zes omliggende woningen ontruimd. Toen het sein brand meester was gegeven en de woningen door de brandweer op de aanwzigheid van koolmonoxide waren gecontroleerd, konden de bewoners daarvan weer terug naar hun woningen.

Bij de brandbestrijding zijn twee tankautospuiten ingezet; de brandweer heeft daarom opgeschaald naar 'middelbrand'. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Ferrie van der Geer en Paul van de Peppel

w-DSC 0677

w-DSC 0678

w-DSC 0684

w-DSC 0691

w-DSC 0695

w-201421-Lepelaarstraat-DLT2

w-201421-Lepelaarstraat-DLT6

w-201421-Lepelaarstraat-DLT8