Definitief einde voor vissersboot SCH14 | Regio15.nl

Definitief einde voor vissersboot SCH14

Den Haag - In de nacht van vrijdag op zaterdag is vissersboot "Scheveningen 14" grotendeels uitgebrand in de 2e Binnenhaven.


De brandweer, die even voor drie uur 's-nachts de brandmelding binnen kreeg, kon ondanks de korte uitruktijd niet veel meer betekenen voor het bootje. De vlammen waren rap geblust, mede door de inzet van de Kitty Roosmale Nepveu, de reddingboot van KNRM Scheveningen.

Omdat de brandweer bij de blussing de bemanning van twee tankautospuiten heeft ingezet, werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Een adembeschermingsvoertuig is ter plaatse geweest voor onder andere de vervanging van enkele ademluchtflessen.

De brand was ook in een ander opzicht nog 'spannend'; de SCH14 lag afgemeerd vlakbij het houten museumschip ex- Hr.Ms. Mercuur (A856), maar gelukkig is de brand niet overgeslagen.

De politie heeft een deel van het ponton waar de SCH14 ligt aangemeerd afgezet met lint, omdat het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. Naast het lint is het ponton fysiek afgesloten door middel van een hek. Later zal er meer onderzoek worden verricht.

De SCH14 is al eens een keer op zee in brand gevlogen. Ook was het schip laatst al met roerproblemen terug de haven in gesleept. Mogelijk mede daarom stond het schip te koop op Marktplaats.

Foto's en video: Dejan Jeremic


w-IMG 6332

w-IMG 6333

w-IMG 6334

w-IMG 6339

w-IMG 6341

w-IMG 6345

w-IMG 6347