Wilde achtervolging door Laakkwartier | Regio15.nl

Wilde achtervolging door Laakkwartier

JanTenBrinkKop SBF 8289t-JanTenBrink SBF 8319Den Haag - Een wilde achtervolging van een auto door het Laakkwartier eindigde vanavond met een botsing. De 38-jarige bestuurder werd aangehouden.


De man reed met hoge snelheid over de trambaan op de Jan van der Heijdestraat, door het rode verkeerslicht. Agenten, die in een onherkenbare politieauto voor datzelfde verkeerslicht stonden te wachten, zetten direct de achtervolging in. Hoewel zij de bestuurder een stopteken gaven, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond in Laak een achtervolging, waarbij flinke snelheden werden gehaald en waarbij de voertuigen zo nu en dan gelanceerd werden door verkeersdrempels.

Politievoertuigen achtervolgden de auto onder andere via de Jan van der Heijdenstraat, het Lorentzplein en de Oudemanstraat. Op de kruising van de Jan ten Brinkstraat met de Haverschmidtstraat botste de vluchtende bestuurder met zijn auto op een geparkeerde personenbus. Hierop kon hij worden aangehouden; omdat hij nog steeds tegenstribbelde gebruikten politiemensen daarbij pepperspray. De 38-jarige verdachte is vervolgens aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

Zowel de 'vluchtauto' als het onherkenbare politievoertuig liepen schade op en moesten worden afgesleept. Het politievoertuig is meegenomen door de politiekraan en de Hyundai is door berger Vreugdenhil afgevoerd.

De chauffeur bleek nog een celstraf te moeten uitzitten en werd gezocht voor een andere strafzaak.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert Johnson en Sander Paardekooper

w-DSC 4531

w-JanTenBrink SBF 8274

w-JanTenBrink SBF 8289

w-JanTenBrink SBF 8296

w-DSC 4580

w-JanTenBrink SBF 8306

w-DSC 4609

w-DSC 4640

w-JanTenBrink SBF 8319

w-JanTenBrink SBF 8325