Politie schiet man neer in HagaZiekenhuis | Regio15.nl

Politie schiet man neer in HagaZiekenhuis

20140526-haga-kopt-IMG 8949Den Haag - Een politieagent heeft vannacht bij de nachtapotheek in het HagaZiekenhuis, lokatie Leyweg, een man in zijn been geschoten.


De 41-jarige Hagenaar was rond half twee, gewapend met een mes en een honkbalknuppel, de nachtapotheek binnengedrongen en had het personeel daarvan bedreigd. Zij wisten een veilig heenkomen te zoeken en verwittigden de politie. Zij bleven ongedeerd.

Op het moment dat agenten probeerden door de deur naar binnen te gaan, sloeg de verdachte op hen in met de honkbalknuppel. Ook bedreigde hij hen met een mes dat hij in zijn hand vast had. Een agent schoot daarop de verdachte in zijn been, waarna de man kon worden aangehouden. Hij bleek meer messen bij zich te hebben. De wapens van de man zijn in beslag genomen. De agenten raakten niet gewond.

De verdachte is in het ziekenhuis behandeld aan zijn beenwond.

De Huisartsenpost, waar de apotheek is gelegen, is afgezet en er is een Plaats Delict afgezet. De apotheek zal waarschijnlijk maandag 26 mei gesloten blijven.

De Rijksrecherche zal (zoals gebruikelijk is bij incidenten waar de politie vuurwapens gebruikt) onderzoek doen naar het schietincident.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 8925

w-IMG 8943

w-IMG 8941

w-IMG 8949

w-IMG 8951

w-IMG 8983