Bewoner bijt van zich af met zoutzuur | Regio15.nl

Bewoner bijt van zich af met zoutzuur

DeBullstraatKop SBF 2569t-DeBullstraat SBF 2580Den Haag - Bij een woningoverval in De Bullstraat vanmiddag heeft de bewoner zich verdedigd door zoutzuur naar de overvallers te gooien.

Drie mannen drongen vanmiddag rond kwart over vier de woning van de man binnen en bedreigden de bewoners, een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw, met een vuurwapen. Hierop ontstond een vechtpartij, waarbij de bewoner een flesje met zoutzuur naar de mannen gooide.

De bewoner en vermoedelijk één van de overvallers raakten hierbij gewond. De drie overvallers vluchtten hierna de woning uit en renden weg in de richting van de Laakkade. Zij hadden enkele goederen buitgemaakt.

Naast de bewoner raakte ook een politieagente (die als eerste ter plaatse was) onwel. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de gewonden te verzorgen; de 53-jarige bewoner en de agente zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Meerdere brandweervoertuigen werden gealarmeerd voor dit incident, waaronder de "Gevaarlijke Stoffen Eenheid". Uiteindelijk zijn een tankautospuit, de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse geweest om de situatie te beoordelen.

Gelijk na de overval hield de politie in de omgeving een klopjacht naar de daders. Daarbij werd onder andere een tram tot stoppen gedwongen en onderzocht. Ook werd een speurhond ingezet. In de Oudemansstraat werden twee personen aangehouden die mogelijk betrokken waren bij de overval. Het betreft mannen van 27 en 37 jaar. Ook werd de vermoedelijke vluchtauto aangetroffen en in beslag genomen. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is deze verdachte in aanraking gekomen met het zoutzuur.

Medewerkers van Bureau Forensische Opsproring hebben sporenonderzoek gedaan in de woning. De politie zoekt getuigen van de overval.

Video: Sander Paardekooper



Video
: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper, Henk Ros, Robert Johnson en Ivar Gieles

w-DeBullstraat SBF 2556

w-DeBullstraat IMG 1657

w-DeBullstraat SBF 2567

w-DeBullstraat SBF 2573

w-DeBullstraat SBF 2569

w-DeBullstraat SBF 2580

w-DSC 2510

w-Artfotos 9999 4

w-IMG 5608

w-IMG 5620

w-DSC 2585

w-DSC 2590

w-DSC 2548