Grote politie inzet na woningoverval Laakkwartier | Regio15.nl

Grote politie inzet na woningoverval Laakkwartier

SBF 1368-Kop-Schietpartijt-IMG 3768Den Haag - De politie heeft zaterdagmiddag lange tijd onderzoek gedaan naar een schietincident in het Haagse Laakkwartier.


In of nabij een woning aan de Sinjeur Semeynsweg zou volgens de eerste meldingen een schietpartij hebben plaatsgevonden. Uit nader onderzoek blijkt dat het ging om een woningoverval. Op het Ledeganckplein is een auto klemgereden, waarbij drie personen zijn aangehouden. Ook troffen agenten naast de auto een vuurwapen aan.

In de directe omgeving van de woning heeft de politie een grote zoekactie gehouden in enkele tuinen. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van politiehonden en de politiehelikopter.

In de achtertuin van een woning aan de Dautzenbergstraat, aan de achterzijde van de overvallen woning aan de Sinjeur Semeynsweg, is een vierde verdachte aangetroffen. Deze verdachte was uit het raam gesprongen en bleek zijn beide voeten gebroken te hebben. Ambulancemedewerkers hebbenn de man gestabiliseerd en op een wervelplank gefixeerd. Hij werd onder A1 per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Naast de aanhouding van deze vier verdachten was de politie nog steeds op zoek naar een of meerdere verdachten. Met behulp van de politiehelikopter werden agenten op straat naar het huizenblok tussen de Tonystraat en de Ernest Staasstraat gestuurd. Daar werd onder andere door agenten met een politiehond in de achtertuinen gezocht. Daar werd echter niemand meer aangetroffen.

Medewerkers van Forensische Opsporing hebben op meerdere locatie onderzoek gedaan; hierbij zijn enkele sporen, waaronder het vuurwapen, veilig gesteld.

Bij onderzoek in de woning troffen agenten verdovende middelen aan. De recherche stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureauLaak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Sander Paardekooper en Ferrie van der Geer

Foto’s: Sander Paardekooper , Dejan Jeremic en Maurice Schotman

w-SBF 1368

w-DFW 7511-1

w-SinjeurSemeyn SBF 1377

w-SinjeurSemeyn IMG 3768

w-SinjeurSemeyn IMG 3777

w-IMG 0427

w-IMG 3781

w-DFX 7775-1

w-IMG 1601

 

w-IMG 0430

w-IMG 1615

w-IMG 1625

w-SinjeurSemeyn IMG 3755

w-SinjeurSemeyn SBF 1449

w-DFX 7781-1