Arbeidsongeval op hoogte in De Lier | Regio15.nl

Arbeidsongeval op hoogte in De Lier

20140618-Zijtwende t-DSC01326De Lier - Op een terrein aan de Zijtwende hadden de hulpdiensten vanmiddag hun handen vol aan een bijzondere inzet.



In een boortoren die werd gebruikt om op diepte naar aardwarmte te zoeken, was een medewerker gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Op 35 meter hoogte kreeg de medewerker naar verluidt een metalen buis tegen zijn been, die daardoor vermoedelijk brak.

De man kon in elk geval niet meer zelfstandig terug naar beneden komen. Hierop werden de ambulancedienst, de brandweer en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team met spoed ter plaatse gestuurd.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en personeel van het MMT was het zaak de man naar beneden te krijgen. Er was reeds een kraan van een particuliere onderneming besteld, toen ook de grote kraan van de brandweer ter plaatse kwam.  Met behulp van brandweerlieden is het slachtoffer in een zogenaamde 'redbak' gelegd en hierna is hij met behulp van de grote kraan naar beneden overgebracht.

Het slachtoffer is daarna onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) zal onderzoek doen naar het ongeval.

Video: Piet de Ruyter


Foto's: Tim de Kleyn, Dirk van der Zanden en Dejan Jeremic

w-DSC01198

w-IMG 1396

w-IMG 1402

w-DSC01273

w-DSC01280

w-DSC01326

w-DSC01331

w-DSC01338