Man aangehouden na slaan ambulancebroeder | Regio15.nl

Man aangehouden na slaan ambulancebroeder

KOPPt-IMG 6375Den Haag - Tijdens de afwikkeling van een aanrijding op de Melis Stokelaan is een man aangehouden die even daarvoor een ambulancebroeder had geslagen.


De man was bestuurder van een auto die rond kwart voor vier met een andere auto in botsing kwam nabij de kruising met de van Baerlestraat.

Behalve een ambulance werd in verband met dit ongeval ook de brandweer gealarmeerd, omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling. De brandweer heeft echter niet hoeven knippen; de enige inzittende die nog in de auto zat kon met enige hulp van de hulpverleners zelfstandig zijn voertuig verlaten. Wel moest deze inzittende in de ambulance nog onderzocht worden door het ambulancepersoneel.

Op dat moment vond een van de bestuurders het om nog onbekende redenen nodig om één van de ambulancebroeders te slaan. De ambulancebroeder werd meteen ontzet door de politie en de nog aanwezige brandweermensen. De agressieve man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De ambulancebroeder heeft gelijk na het incident aangifte gedaan op politiebureau Zuiderpark.

Voor zover bekend heeft de ambulancemedewerker geen (blijvend) letsel overgehouden aan het incident. Datzelfde gold voor de onderzochte inzittende van de auto; deze hoefde niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Video en foto's: Ivar Gieles

w-IMG 6368

w-IMG 6370

w-IMG 6372

w-IMG 6379

w-20140715-Geweld-AML-MelisStokelaan

w-20140715-Geweld-AML-MelisStokelaan2

w-IMG 6375

w-20140715-Geweld-AML-MelisStokelaan3

De ambulance voor politiebureau Zuiderpark

w-IMG 6388