Kop-staart botsing twee trams nabij HS | Regio15.nl

Kop-staart botsing twee trams nabij HS

SBF 0372  1 t-SBF 0371Den Haag - Twee 'GTL' trams zijn vanavond betrokken geraakt bij een kop-staart aanrijding in de tunnelbak lang de Parallelweg, nabij station Hollands Spoor.


Daarbij is volgens de eerste berichten waarschijnlijk één lichtgewonde gevallen, die in de ambulance wordt behandeld. Er zijn 3 passagiers (in de tram) door de ambulancebemanningen gecontroleerd, maar zij mochten daarna hun weg weer vervolgen.

Het gaat om een tram van lijn 17 die achterop een tramstel van lijn 1 is gereden. Hoe dat heeft kunnen gebeuren zal later worden onderzocht. De 'botsneus' van de achterste tram raakte flink beschadigd, maar het is nog niet duidelijk of de tram zelf structurele schade heeft opgelopen.

De brandweer kwam ter plaatse, net zoals meerdere ambulances. Omdat Den Haag Holland Spoor een belangrijk knooppunt is, heeft het incident grote gevolgen voor het openbaar vervoer in de omgeving. Rond 21:00 was de stremming voorbij en kon het tramverkeer weer hervat worden.

Het incident vertoont overeenkomsten met een eerdere kop-staart botsing tussen twee trams , even verderop op de Parallelweg.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Dejan Jeremic
w-SBF 0366

w-SBF 0371

w-Tram SBF 0372

w-SBF 0378

w-IMG 9489

w-Tram SBF 0401