Nieuwsflits week 18 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 18

kop nieuwsflitsthumb-18Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 18 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 29 april: Den Haag - In de vroege middag kwam er bij de brandweer een melding binnen dat er brand was in restaurant De Basiliek in de Korte Houtstraat. Direct gingen meerdere brandweerwagens prio 1 richting het incident. Ter plaatse werd een klein smeulbrandje aangetroffen. Deze werd veroorzaakt door kortsluiting. De gasten die in het restaurant aanwezig waren, hebben hun lunch vroegtijdig moeten afbreken. Een motorambulance kwam ter plaatse om een van hen te onderzoeken op rookinhalatie. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Basiliek 7340

w-Basiliek 7341

w-Basiliek 7342

Den Haag - Een scooterbestuurder is vanavond gewond geraakt doordat hij ten val is gekomen nadat hij uit moest wijken voor en overstekende hond. De scooterbestuurder reed rond kwart over zeven over de Loevensteinlaan ter hoogte van het Zuiderpark, toen er plots een hond overstak. De scooterbestuurder moest daarbij gelijk in de remmen, maar raakte verstrikt in de riem van de hond. Daarbij kwam de scooterbestuurder ten val. Hij is op de wervelplank gefixeerd en daarna onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Nick van Mourik)

w-DSC 0030

w-DSC 0032

w-DSC 0041

w-DSC 0043

Woensdag 30 april:

Den Haag - Rond de klok van één uur in de middag raakten een terreinwagen en een scooterbestuurder met elkaar in botsing op de Troelstrakade. Zeer waarschijnlijk heeft de bestuurder van de terreinwagen de scooter over het hoofd gezien en kon een aanrijding niet meer voorkomen worden. De scooterbestuurder is door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd op opgelopen verwondingen. Zij vonden het verstandig dat hij naar het ziekenhuis ging om daar behandeld te worden aan zijn verwonding. De Verkeerspolitie heeft de aanrijding in onderzoek. (Foto's: Astrid Heugen)

w-Troelsta-1

w-Troelsta-2

w-Troelsta-3

Den Hoorn - Bij een kop-staart aanrijding op de A4 richting Delft, ter hoogte van de afrit Wateringen, waren vanavond vijf voertuigen betrokken. De ambulancedienst heeft een persoon gecontroleerd op verwondingen. Zij hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft drie voertuigen afgesleept, de overige twee konden zelfstandig hun weg vervolgen. De afrit Wateringen was enige tijd afgesloten; verkeer moest doorrijden naar afrit Den Hoorn. Dit leidde tot een flinke file op de A4 (Foto’s: Tim de Kleijn)

w-A4 TDK 7788

w-A4 TDK 7795

w-A4 TDK 7798

Vrijdag 2 mei:

Den Haag - Even voor twee uur vanmiddag kwam er een automatische brandmelding binnen vanaf het verzorgingstehuis Vrederust-West aan de Schuttersdreef, waarop de tankautospuit van Loosduinen werd gealarmeerd. Niet veel later bleek dat er echt iets brandde, waarop een tweede tankautospuit en een hoogwerker met spoed ter plaatse werden gestuurd. Aanvankelijk werd gedacht dat er iets op het dak brandde, maar er bleek een brandje te zijn in een warmtekrachtcentrale in het tehuis. Het brandje was op zich snel geblust, maar omdat er in eerste instantie rekening werd gehouden met een mogelijke ontruiming van het pand, is opgeschaald naar 'middelbrand'. Tot een ontruiming is het echter niet gekomen. De schade was gelukkig ook beperkt. (Foto's: Lars Koeze)

w-Middelbrand Vrederust West Schuttersdreef DH 02-05-2014 001

w-Middelbrand Vrederust West Schuttersdreef DH 02-05-2014 003

w-Middelbrand Vrederust West Schuttersdreef DH 02-05-2014 005

w-Middelbrand Vrederust West Schuttersdreef DH 02-05-2014 009

Zoetermeer - Omstreeks tien voor zeven vanavond is er brand ontstaan in een woning in een appartementencomplex aan de Haussmannruimte. De brand is ontstaan in de keuken, toen tijdens het frituren de vlam in de frituurpan sloeg. De brandweer had de brand snel onder controle. Twee bewoners zijn door het ambulancepersoneel onderzocht en zijn, vermoedelijk met brandwonden, naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Martin van Oostveen)

w-IMG 0356

w-IMG 0370

w-IMG 0373

w-IMG 0382

Zaterdag 3 mei:

Delft - Brandweer en ambulancedienst werden rond tien uur vanochtend gealarmeerd omdat nabij de kruising Delftweg-Broekmolenweg een tram van lijn 1 tegen een auto was gebotst. De auto kwam uit een uitrit en had de naderende tram over het hoofd gezien. Er werd rekening gehouden met een beknelling, maar de inzittende(n) kon(den) veilig de auto verlaten. Er is één persoon onderzocht in de ambulance, maar deze hoefde uiteindelijk niet te worden vervoerd. Het tramverkeer was tijdelijk gestremd, maar nadat de auto van de rails was gehaald, kon het tram verkeer weer doorgang vinden. (Foto's: Ferrie van der Geer)

w-20140503-Delftweg RWK 1

w-20140503-Delftweg RWK 3

w-20140503-Delftweg RWK 4

w-20140503-Delftweg RWK 5

Zoetermeer - Rond tien voor half zes vanmiddag werden ambulance en traumahelikopter naar de Mosterdakker gestuurd; daar had een bewoonster een ongeval gekregen in de tuin van haar woning. Bij aankomst bleek dat de vrouw aanspreekbaar was. de aard van haar verwondingen zijn onbekend. Zij is per ambulance onder A2 vervoerd. Het MMT is na de inzet retour Rotterdam/The Hague Airport gevlogen. De traumahelikopter, die was geland op een veldje nabij de Mosterdakker, trok veel bekijks. (Foto's: Marcel Hillebrand, Roy Wolters en Willem Pos)

w-marcel1

w-IMG 1184 1

w-POS 8142

Zondag 4 mei:

Den Haag - Rond het middaguur bemerkt een voorbijganger rook bij de De La Reyschool en alarmeert de brandweer. Aangezien de bemanning van de eerste tankautospuit niet direct bij de brandlokatie kan, maar wel rook ziet wordt er opgeschaald naar 'middelbrand' omdat de brand mogelijk in het schoolgebouw woed. De tweede tankautospuit kan via de achteringang wel bij de brand en blust een ladeblok. Nu blijkt dat de brand niet binnen was is het nader bericht 'kleine brand'. (Foto's: Kosta Papadopoulos en Dejan Jeremic)

w-IMG 5706

w-IMG 3932

w-IMG 3934

w-IMG 3936

Den Haag - Op de Melis Stokelaan, ter hoogte van het 1e Eeldepad, botsten rond half drie, drie voertuigen achterop elkaar. Eén van de inzittenden is onderzocht in een ambulance, maar werd niet vervoerd. Twee voertuigen zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf. Voor de eigenaars reste niet anders dan het invullen van de schadeformulieren. (Foto's: Nick van Mourik)

w-DSC 0016

w-DSC 0017

w-DSC 0029