Dader die drie mensen neerstak zorgde eerder voor commotie

Den Haag - De 31-jarige Malek F. uit Syrië die zaterdag drie mensen neerstak heeft eerder voor commotie gezorgd. 

De politie kreeg op 2 februari jl. een melding van een verward persoon in een woning aan het Lage Zand. De man stond toen uit zijn raam te schreeuwen, had harde Arabische muziek aan en gooide zijn inboedel naar buiten. Omdat de inboedel onder andere op het tramspoor lag, werden trams 9 en 16 omgeleid. Een aantal trams konden hun route niet afmaken.

Diverse personen schreven op social media dat zij hebben moeten wegrennen. Niemand raakte gewond. De politie zette een grote omgeving af. Bewoners mochten vanwege het gevaar niet naar hun woning en bezoekers uit het centrum mochten hun fiets niet pakken. 

Een onderhandelaar van de politie kwam ter plaatse maar de verwarde man heeft zichzelf omstreeks 00:50 uur overgegeven en is vervolgens met spoed in een politiewagen vervoerd naar de Opvang Verwarde Personen (OVP). Een gealarmeerd arrestatieteam kon worden afbesteld. 

Wat de man afgelopen zaterdag bezielde en waarom hij drie willekeurige personen neerstak is vooralsnog onbekend. De man ligt in het ziekenhuis onder strenge bewaking. Zondagmiddag werd bekend dat het om de 31-jarige asielzoeker Malek F. gaat. 

Foto's en video van 2 februari jl.: Daan van den Ende en Donny Kooistra

uuCdDt.JPG

yjSJrH.JPG

UH2A4E.JPG

VWuyQZ.JPG

RVtXN8.JPG

m1mujT.JPG

7r1gn4.JPG

e7Ahen.JPG

TOdgnQ.JPG

M80vkR.JPG

VeQhxm.JPG

OzZdZu.JPG

Djb96l.JPG

gehEBl.JPG

6sxgIX.JPG

EEFXEL.JPG

IfgBrF.JPG

wTVVlw.JPG