Middelbrand portiekwoning Genemuidenstraat | Regio15.nl

Middelbrand portiekwoning Genemuidenstraat

dpp_0012_thumbVoor de tweede keer in een paar uur tijd werd er in Den Haag bij een brand door de brandweer 'middelbrand' gemaakt.

 



Dit keer betrof het een portiekwoning op de begane grond aan de Genemuidenstraat in Den Haag. Een passant hoorde aldaar bij het passeren van de woning een knal - volgens een woordvoerder van de brandweer vermoedelijk in een televisie - en zag daarna vlammen, waarna hij terstond de brandweer belde.

Deze was redelijk snel ter plaatse. In de betreffende woning bleek verder niemand aanwezig. Van de overige bewoners van het portiek werd één persoon door de brandweer naar buiten geleid terwijl deze als bescherming tegen de rook een vluchtmasker droeg. De overige bewoners van het portiek is de opdracht gegeven om op hun balkon te gaan staan. Dit omdat dat veiliger werd geacht dan ze in hun woning te laten zitten dan wel ze naar de straat te brengen.

Drie personen zijn uiteindelijk door personeel van de ambulancedienst nagegeken in verband met rookklachten. Om 00.16 uur is het sein 'brand meester' gegeven.

Zie ook het persbericht.

Foto's: Henk Ros en Sander Paardekooper

img_8346

dpp_0007

img_8344

dpp_0012

img_8359

img_8366

dpp_0025

img_8368

dpp_0031

dpp_0032