Middelbrand Wateringen door open haard | Regio15.nl

Middelbrand Wateringen door open haard

brandweerlogoDe brandweer in Haaglanden heeft het deze avond en nacht erg druk met het blussen van branden.

 

 


 

Omstreeks kwart voor twee werd de brandweer gebeld dat er in een hoekwoning aan de Harry Hoekstraat in Wateringen vermoedelijk brand zou zijn. De bewoner was namelijk gealarmeerd door een rookmelder die af ging op zolder en toen hij polshoogte ging nemen bleek de zolder onder de rook te staan.

De brandweer van de posten Wateringen en Loosduinen werd na het telefoontje van de bewoner ter plaatse gestuurd voor een binnenbrand op dat adres.

Na aankomst heeft de brandweer een onderzoek uitgevoerd en vermoed werd dat de open haard een schoorsteenbrand heeft veroorzaakt, die is doorgeslagen naar de vloerbinten in de woonkamer. Om die reden werd het schoorsteenkanaal geramoneurd en werden met een motorkettingzaag de vloerbinten in de huiskamer doorgezaagd om te kijken of de brand was doorgeslagen tot onder de vloer. In een belendende pand werd een CO-meting gedaan om vast te stellen of die buren hun woning moesten verlaten.

Overigens zou dit al de tweede keer in vijf jaar tijd zijn dat er een schoorsteenbrand was in deze woning.

Mede om dit alles is voor de derde keer in een paar uur tijd bij een brand in de regio Haaglanden 'middelbrand' gemaakt.

Zie ook het persbericht.

Foto's: Henk Ros en Sander Paardekooper

img_8391

img_8399

1255829281_resized_copy

1255829308_resized_copy

img_8406

1255829384_resized_copy

img_8421

1255829472_resized