Brand in restaurant aan de Kalhuisplaats | Regio15.nl

Brand in restaurant aan de Kalhuisplaats

Den Haag - Vanmorgen heeft een felle brand gewoed in restaurant 'Azade' aan de Kalhuisplaats.


Het Turkse restaurant is zwaar beschadigd door de brand.

De brand werd omstreeks kwart over vijf ontdekt nadat een inbraakalarm was afgegaan en is vermoedelijk ontstaan in de keuken van het reataurant. Bij aankomst trof de brandweer een pand aan wat gevuld was met dikke, vettige rook.

Brandweereenheden van kazernes Scheveningen en Archipel zijn gealarmeerd en beide tankautospuiten zijn ingezet. De brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand'. Na enige tijd zoeken in de rook lukte het om de brandhaard te vinden.

Door de rookontwikkeling moesten 63 appartementen boven het restaurant worden ontruimd.

Er hangt veel koolmonoxide in het pand. Gezien de constructie van het pand en omdat het nagenoeg windstil is, zijn de woningen erboven moeilijk te ventileren. Het kan dan daarom nog wel enige tijd duren alvorens de bewoners hun woningen weer mogen betreden. De bewoners zijn daarom tijdelijk opgevangen in een strandpaviljoen "Boonoonoonoos" tegenover de flat.

Er zijn geen gewonden gevallen door de brand. Er zal door Team Brandonderzoek onderzoek worden gedaan naar de oorzaak. Bewoners spreken over 'vaker een brandlucht' en een koelkastje die recent ook in brand was geraakt.

Foto's en video: Rene Hendriks

5mkpnS.JPG

pal64i.JPG

YTmSx4.JPG

t6ZUDW.JPG

C5fFI2.JPG

T6NX98.JPG

HWqEVp.JPG

We8uiJ.JPG

Ur0HBN.JPG

e38LSS.JPG

67D9lW.JPG

fUG1X6.JPG

dUefoK.JPG

v6VkU6.JPG

MBLzY0.JPG

vqBEIB.JPG

jRzWx6.JPG

OV0yJJ.JPG