Brand verwoest keuken van appartement Annalaan | Regio15.nl

Brand verwoest keuken van appartement Annalaan

Leidschendam - Een forse brand heeft vanmiddag de keuken van een appartement aan de Prinses Annalaan verwoest.


De brand werd gemeld door omwonenden. Bij aankomst van de brandweer waren de ruiten van de keuken net gesprongen door de hitte, en werd de brand uitslaand.

De bemanning van het eerste brandweervoertuig ging aan de slag met het bestrijden van het vuur. De twee autospuit en de politie hield zich o.a. bezig met het ontruimen van de omliggende woningen. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'.

Het bleek dat de bewoonster van de getroffen woning niet thuis was. Wel zijn 4 van de 5 parkieten die in de woning aanwezig omgekomen door de brand; de 5de kon door de brandweer worden gered.

Er is 1 vrouw gecontroleerd door de bemanning van de ambulance omdat zij mogelijk rook had ingeademd.

Een bovenliggende woning stond ook vol met rook. De brandweer heeft de hond die in die woning aanwezig was, naar buiten gehaald en overgedragen aan de bezorgde eigenaar.

Het getroffen pand is voorlopig onbewoonbaar; de bewoners zijn tijdelijk opgevangen in het politiebureau. De bewoners van de  omliggende woningen kunnen vermoedelijk weer naar hun woning terugkeren nadat de brandweer ze geventileerd heeft en gebleken is dat ze weer vrij zijn van koolmonoxide.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks en Sander van der Meule
w IMG 3834 1

cWYtr9.JPG

iN1cTx.JPG

w IMG 3840

diErK2.JPG

y2K271.JPG

RiK42n.JPG

13bpHS.JPG

Cu2xnH.JPG

hsj1mK.JPG

Mc27CM.JPG

vyaAes.JPG

HNKhD3.JPG

PS9QG0.JPG

JxYQCd.JPG

2KQWlG.JPG