Grote brand in de Gravenstraat in 's-Gravenzande | Regio15.nl

Grote brand in de Gravenstraat in 's-Gravenzande

's-Gravenzande - In een woning aan de Gravenstraat heeft vanmorgen een felle brand gewoed; de brandweer schaalde op naar 'grote brand'.


De uitslaande brand in het oude centrum van 's-Gravenzande werd om even voor half acht gemeld. Hierop zijn brandweervoertuigen van kazernes 's-Gravenzande, Monster en Naaldwijk ter plaatse gegaan.

Om 07:37 werd opgeschaald naar 'middelbrand' en om 08:00 is een derde tankautospuit ter plaatse gegaan en is verder opgeschaald naar 'grote brand'. Er is ondersteuning verleend door brandweereenheden uit Pijnacker-Nootdorp en Wateringen.

Het brandadres is een pand met beneden kantoorruimte en boven twee woningen.

Eén bewoner is bij de brand gewond geraakt door rookinhalatie. Twee ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team zijn daarvoor ter plaatse gekomen. De bewoner is verzorgd en is daarna met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden.

De inzet van de brandweer is gericht op het voorkomen van doorslag naar de naastgelegen panden. Hiertoe zijn deze panden door de brandweer geïnspecteerd. Een naastgelegen woning is ontruimd.

Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne-van der Hoeven heeft zich ter plaatse door de hulpdiensten op de hoogte laten stellen over de bijzonderheden van de brand.

Video: Fred van der Ende en Sven Poeze


Foto's: van der Ende, Danny Botman en Sven Poeze

65BeKP.JPG

ZwaWQQ.JPG

ya9aBf.JPG

mhwCkV.JPG

lsPBf4.JPG

8EepT7.JPG

PCZcQD.JPG

47L71o.JPG

Wg8BzB.JPG

M0MVT4.JPG

Krb4gu.JPG

JdvhBW.JPG

OLRx4g.JPG

BWzsEb.JPG

ligHaC.JPG

cAYzjD.JPG

0KNJ6H.JPG

bVUUdj.JPG

1xZ0vL.JPG

9cq2yn.JPG

fqSjhF.JPG

n0tRE4.JPG

O8OsTu.JPG

ZkJpIe.JPG

XdiFEM.JPG

skTQyV.JPG

Waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne-van der Hoeven van gemeente Westland is ter plaatse en laat zich op de hoogte brengen van de brand.

XIKTCs.JPG