Woning verwoest bij uitslaande brand Driebergenstraat | Regio15.nl

Woning verwoest bij uitslaande brand Driebergenstraat

Den Haag - Een woning aan de Driebergenstraat is vanmorgen verwoest bij een hevige, uitslaande, brand.


De brand werd rond tien voor half elf gemeld, en hierop zijn brandweervoertuigen van kazernes Centrum en Loosuinen ter plaatse gegaan.

Binnen vijf minuten werd al opgeschaald naar 'middelbrand' toen de brand aan de voor- en achterkant uitslaand bleek te zijn. Rond tien voor elf is verder opgeschaald naar 'grote brand; dat laatste met name omdat de brand in het dak was geslagen. De brandweer heeft hiertoe gaten in het dak gezaagd om de brand in het dak te stoppen.

De brand is bestreden door brandweereenheden van kazernes uit Den Haag, met ondersteuning uit onder andere Pijnacker-Nootdorp, Monster en Leidschendam-Voorburg. Er zijn totaal drie tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet door de brandweer.

De brand woedde in een portiekwoning op de derde verdieping. Er is ook een ambulance gealarmeerd voor de bewoner; hij had zelf de brandweer gebeld en is op eigen kracht naar buiten gekomen. Ook een buurvrouw is onderzocht in de ambulance. Er hoefde niemand te worden vervoerd.

Omliggende woningen zijn ontruimd en hebben ook schade opgelopen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Buurtbewoners hebben verklaard dat zij voor en tijdens het begin van de brand explosies hebben gehoord. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Gezien de hoge temperaturen buiten (25 tot 27 graden) worden de bemanningen van de eerste autospuiten sneller afgelost dan normaal. Dit wordt gedaan om hittestuwing te voorkomen.

Rond 12 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Stichting Salvage zal de bewoners van de getroffen woning en de omliggende woningen bijstaan bij het verwerken van de schade en het regelen van eventuele tijdelijke opvang.

Deze brand brengt overigens een andere (zeer) grote brand 'vlakbij' in de Driebergenstraat in herinnering, die in 2013 plaatsvond.

Video (ingezonden via WeTransfer): Roy Waarts

Video (ingezonden via WeTransfer): Cisca Pas

Video: ingezonden via Whatsapp Tiplijn 06 - 1515 1502

Video: Lora Lima

Video: via WhatsApp

Video: Daan van den Ende

Foto's: Jane Carels, Lora Lima, Marjolein Olsthoorn, Santana Janillio, Margreet, Daan van den Ende en Ferrie van der Geer
w d9t2wabTFKagxLpjT0Is

Wa itemdankzijtiplijjn

w Zn2IeCFlMiHInWRdZPWl

w aoZd2lkSDVQ2V0bX1wac

w oCWh6VasqRHQcxV1uG7o

w Jn9nd53GqQIJirwQUh5s

w IDI73HRXU8cktSC 1

cPu3hn.JPG

c1dRPC.JPG

au2U0q.JPG

lRJmOV.JPG

IQHGb8.JPG

c2CNMe.JPG

pCiQWF.JPG

WEHWDx.JPG

HMT7hT.JPG

vtqp0q.JPG

uN0wKi.JPG

FU76Ur.JPG

Ujf7j8.JPG

8NYOH0.JPG

P9mvug.JPG

yS8Kd8.JPG

vb1Efx.JPG

AKcBrK.JPG

fZzmjl.JPG

tYzpKQ.JPG

fXCRak.JPG

ThX5zU.JPG

DzVQQf.JPG

6CNXn4.JPG

iKZVo4.JPG

LtA1kQ.JPG

0sdXgn.JPG

eFNrtG.JPG

piLDb8.JPG

SctHeG.JPG

Loco-burgemeester Richard de Mos van gemeente Den Haag praat met omwonenden over de brand.

3RkqM4.JPG

FfscFN.JPG

GgqrvK.JPG