Grote brand in meubelopslag aan de Scheepmakersstraat | Regio15.nl

Grote brand in meubelopslag aan de Scheepmakersstraat

Den Haag - Er woedt momenteel brand in een pand aan de Scheepmakersstraat; de brandweer heeft opgeschaald naar 'grote brand'.


Rond tien over vijf werden brandweereenheden van kazernes Archipel en Laak gealarmeerd omdat er brand was ontstaan in een pand aan de Scheepmakersstraat. Een aantal brandweermensen hadden op dat moment nog niet of nauwelijks geslapen na de inzet bij de gasexplosie op de Jan van der Heijdenstraat gistermiddag.

Volgens de eerste berichten is in het pand een meubelopslag gevestigd. De eerste en tweede verdiepding waren in gebruik als woning. De brand gaat gepaard met veel rook. Die trekt door de straat heen, in de richting van industrieterrein de Binckhorst. Vanwege de rook moesten omliggende gebouwen, waaronder het 'StayOkay' hostel, worden ontruimd.

De brandweer zette bij ontruiming en brandbestrijding totaal drie tankautospuiten in en heeft daarom opgeschaald naar 'grote brand'. Er wordt bij de brandbestrijding ondersteuning geboden door eenheden uit Wassenaar, Wateringen en Honselersdijk. Ook hebben de autoriteiten Grip 1 afgekondigd.

De brandbestrijding liep vertraging op omdat er sprake was van een 'gasbrand'. Nadat functionarissen van Stedin rond zeven uur het gas hadden afgesloten werd de brand al snel minder en kon er definitief geblust gaan worden.

Er zijn twee personen met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Ongeveer 90 bewoners van omliggende panden zijn/worden tijdelijk opgevangen bij station Hollands Spoor. Het getroffen pand is zwaar beschadigd en zal worden onderzocht op stabiliteit. Om dat veilig te kunnen doen en eventueel instorting te voorkomen, worden stempels geplaatst.

De Dierenambulance heeft een jong zwart katertje meegenomen dat uit het brandadres kwam. Het beestje maakt het goed, maar de eigenaar is niet bekend.

Bij het noemen van 'Scheepmakersstraat' en 'brand' komen bij velen overigens de herinneringen boven aan een brand in 1992 in die straat, waarbij elf personen om het leven kwamen.





Foto's en video:
Rene Hendriks

5FT3jx.JPG

zDEZCv.JPG

cq1Eq8.JPG

S9NqHl.JPG

hlmYVA.JPG

S53MR2.JPG

oOHl4p.JPG

6ZaTQv.JPG

27kRh0.JPG

TG3dnr.JPG

qNfuoZ.JPG

UMYv8N.JPG

jtOa52.JPG

nFqaQo.JPG

1uIBf0.JPG

1tNQek.JPG