Scooters in brand in kelder van flat Meppelweg | Regio15.nl

Scooters in brand in kelder van flat Meppelweg

Den Haag - Aan het einde van de middag heeft brand gewoed in de kelder van een flat aan de Meppelweg.


Om even voor half zes werd door bewoners de brandweer gebeld omdat brand zou zijn ontstaan in een flat aan de Meppelweg. Vanuit kazernes Laak en Loosduinen gingen brandweervoertuigen ter plaatse.

Eenmaal aangekomen bleek dat er brand woedde in de kelder van de flat; twee scooters stonden daar in brand. De vele rook trok door het trappenhuis naar boven.

Een aantal bewoners is uit zichzelf naar buiten gegaan; een aantal anderen is door brandweerlieden naar buiten geleid. Bij dit alles is de bemanning van twee tankautopspuiten ingezet. Het nader bericht was daarom 'middelbrand'.

Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer een aantal woningen onderzocht op de aanwezigheid van koolmonoxide. Ook is het trappenhuis geventileerd.

Hoe de scooters in brand zijn geraakt is niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade. Met name de inboedel van de diverse kelderboxen hebben forse rookschade opgelopen.

- Update - Omstreeks zeven uur meldde een van de bewoners zich bij de hulpdiensten dat hij/zij toch last had van (teveel) ingeademde rook. Hierop heeft de meldkamer met spoed een ambulance ter plaatse gestuurd. Ambulancepersoneel heeft na controle roetdeeltjes in de neus aangetroffen en vervolgens de bewoner naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

   

Video en foto's: Sander Paardekooper en Conny

w conny1

euzhIQ.JPG

zVWes0.JPG

CtBhN4.JPG

5UE2zz.JPG

7m6Bjy.JPG

orTXYP.JPG

wbCiMQ.JPG

LXDHWJ.JPG

eNFnPM.JPG

wFnXrm.JPG